רק תרגיל: צ' קוריאה ירתה, המניות בסיאול צנחו
שבועיים אחרי המתקפה הקטלנית שלה על דרום-קוריאה, פיונגיאנג שיגרה שוב כמה פגזים באזור החוף המערבי שלה, כנראה במסגרת תמרון שהיא מקיימת. הבורסה בסיאול צנחה, אך התאוששה בהמשך. צבא דרום-קוריאה: עוקבים מקרוב
כלי התקשורת הדרום-קוריאניים דיווחו אמנם כי הפעם נראה שאין מדובר במתקפה מצד פיונגיאנג, אולם המניות בבורסה בסיאול והמטבע המקומי צנחו לזמן קצר, על רקע החשש שבכל זאת מדובר בהתלקחות מחודשת. עם פרסום הבשורה לפיה מדובר בתרגיל בלבד, טיפס בחזרה ערך המניות והמטבע.
גורם רשמי בצבא דרום-קוריאה אישר כי "בשעה 09:04 בבוקר לפי שעוננו, מספר לא-ידוע של פגזים נפל בצד הצפון-קוריאני של הגבול". בצבא דרום-קוריאה הבהירו כי הם עוקבים מקרוב אחר המצב, אך יכולים רק להעלות השערות בכל הנוגע לירי האחרון של פיונגיאנג.
בעקבות מתקפת הפגזים הצפון-קוריאנית על האי יאונפיאונג בסוף נובמבר גבר החשש מפני מלחמה בחצי-האי הקוריאני, וארה"ב אף פנתה לסין - בת בריתה של פיונגיאנג - בבקשה שתנסה לרסנה. כדי להפגין כוח, ערכו ארה"ב ודרום-קוריאה תמרונים צבאיים נרחבים סמוך לגבול בין הצפון לדרום.
הירי בנובמבר בא אחרי תקופה ארוכה של מתיחות בין צפון-קוריאה לדרום-קוריאה, שניהלו מלחמה עקובה מדם - "מלחמת קוריאה" - בין השנים 1950-1953. בשנתיים האחרונות חלה הידרדרות ביחסים בין הצפון לדרום, במיוחד אחרי הניסוי הגרעיני השני שערכה פיונגיאנג אשתקד וניסויים נוספים שערכה בטילים לטווח קצר. הניסוי הגרעיני הביא את מועצת הביטחון
של האו"ם להטיל סנקציות על צפון-קוריאה, וזו סילקה את פקחי המערב ופרשה מהשיחות הרב צדדיות על הפסקת תוכנית הגרעין שלה.
המתיחות בין השתיים התפתחה לכדי עימות מילולי חריף עוד לפני מתקפת הפגזים האחרונה, אחרי שסיאול האשימה את
צפון-קוריאה בהטבעת ספינה של חיל הים הדרום-קוריאני באמצעות טיל טורפדו. בטביעת הספינה נהרגו 46 מלחים דרום-קוריאנים, אולם סיאול נמנעה מתגובה צבאית.
בין שני הצדדים נרשמו בחודשים האחרונים גם חילופי אש כמה פעמים בהיקף קטן יותר. בחודש שעבר דווח עוד כי צפון-קוריאה חשפה בפני מדען אמריקני מתקן חדש ענק להעשרת אורניום לדרגה נמוכה, ובו לטענתה לא פחות מ-2,000 צנטריפוגות.