עלות הפעלת ה"סופר טנקר": 3 מיליון שקל
ועדת הכספים אישרה בדיעבד למשרד האוצר את הוצאות הפעלת מטוס הכיבוי האמריקני שפעל בכרמל. עלות הפעלתו עומדת על 1.5 מיליון שקל ליום. הפעלת שאר המטוסים - על חשבון המדינות המסייעות
עלות הפעלת מטוס הסופר טנקר האמריקאי במבצע כיבוי השריפה בכרמל עומדת על 3 מיליון שקל עבור שני ימי הפעלה - 1.5 מיליון שקל ליום. ועדת הכספים התבקשה היום (ד') על ידי משרד האוצר לאשר הקצבה מיוחדת בסך 6 מיליון שקל לכיסוי עלויות הפעלת המטוס. האוצר הודיע כי הבקשה הוגשה לפני הגעת המטוס, על סמך ההסכם שנעשה להפעלתו שהתבסס על 4 ימי עבודה. בפועל, אמרה נציגת האוצר, הוא הופעל רק במשך יומיים.
הוועדה אישרה את כל הסכום המבוקש, לאחר שהאוצר הודיע שלא ניתן לתקן את הבקשה לאחר מעשה, אבל התחייב להביא לוועדה הודעה על כמה קיבלו האמריקנים בפועל עבור השימוש במטוס.
נציגת האוצר אמרה בתשובה לשאלת יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, כי הפעלת מטוסי הכיבוי האחרים שהגיעו מחו"ל תהיה על חשבון המדינות המסייעות. גפני העיר כי שירותי הכיבוי האוויריים יעמדו במרכז הדיון בוועדה על לקחי השריפה בכרמל, והעיר כי להשקפתו מטוס בסדר גודל של הסופר טנקר הוא הוצאה מוגזמת עבור מדינה כמו ישראל. "הסיפור של הסופר טנקר טוב ליום העצמאות", אמר גפני, וטען כי לישראל יספיקו 2-3 מטוסים קטנים יותר, מהסוג ששלחו יוון ואיטליה.
ועדת הכספים אישרה היום גם תוספת של 90 מיליון שקל לתקציב מענקי האיזון המיועדים לתקציבי הרשויות המקומיות. הכסף עובר למשרד הפנים ויחולק לפי נוסחת החלוקה לפי מצב הרשויות. תוספת של 48 מיליון שקל אושרה למענק הדירה המיועד לעיריית ירושלים כדי להעמיד את הסכום הכולל כפי שהיה בשנה שעברה.
בין שאר ההקצבות האחרות שאושרו, אושרו גם 500 מיליון שקל למשרד לבטחון פנים, המיועדים למימון עבודות חיזוק מבנים של המשטרה ובתי הסוהר כדי שיעמדו ברעידת אדמה, ותוספת של 38 מיליון שקל בפעילות הדיפלומטית הישראלית בחו"ל עם ארגוני האו"ם וארגוני השלום הבינלאומיים וכן 208 מיליון שקל שהם השתתפות הממשלה בפרויקט תגלית ועידוד העלייה לישראל של צעירים מחו"ל אשר מוזמנים לסיורים בישראל והכרת הארץ.