שתף קטע נבחר

מס' העיתונאים שנעצרו בעולם - הגבוה זה 14 שנה

דו"ח של הוועדה להגנה על עיתונאים חושף כי איראן וסין עומדות בראש רשימת המדינות שעצרו הכי הרבה עיתונאים ב-2009. בסך הכל נעצרו 145 כתבים, עורכים וצלמים בכל העולם

חופש העיתונות? 145 עיתונאים נעצרו במהלך שנת 2009 בעת מילוי תפקידם בכל רחבי העולם - מספר העצורים הגבוה ביותר שנרשם מאז שנת 1996. כך מסרה הוועדה להגנת עיתונאים היושבת בניו יורק. בראש הרשימה עומדות איראן וסין, בהן נעצרו כמחצית מהעיתונאים.  

 

"העלייה במניין העיתונאים שנעצרים בכל רחבי העולם היא תופעה מזעזעת", אמר יושב ראש הוועדה, ג'ואל סימון, "היא לובתה על ידי קבוצה קטנה של מדינות שנוהגות לעצור עיתונאים באופן שיטתי".

 

מדיניותן הנוקשה של איראן וסין כלפי עיתונאים מקומיים וזרים בשטחן סייעה ככל הנראה להשגת השיא השלילי. שתי המדינות מובילות במספר המעצרים, שעמד על 34 עיתונאים שנעצרו במהלך השנה בכל אחת מהמדינות. יחד, אחראיות השתיים לכמחצית מהכמות הכוללת של העיתונאים שנעצרו בכל העולם.

 

אחריהן צועדות אריתראה, בה נעצרו 17 עיתונאים, ומיאנמר - שהחזיקה 13 אנשי תקשורת מאחורי הסורגים. במקום הרביעי ניצבת אוזבקיסטן, עם שישה עיתונאים עצורים. על פי הדו"ח, בעצורים נכללו כתבים, עורכים וצלמים, שכמחצית מהם לא מועסקים על ידי כלי תקשורת מסויים אלא עובדים כפרילנסרים.

 

מרבית העיתונאים נעצרו ושוחררו במהלך השנה, אולם על פי הדו"ח בתום 2009 עדיין נותרו מאחורי הסורגים תשעה עיתונאים

במדינות שונות. מנתוני הדו"ח עולה עוד כי מרבית העיתונאים נעצרים בגין טענות על פיעלות נגד הממשל - אולם רבים נעצרים גם ללא נימוק משכנע.

 

באיראן, לדוגמא, גברו המעצרים לאור המהומות שפרצו במדינה לאחר הבחירות לנשיאות, אולם גם בחודשים האחרונים נמשכת העלייה במספר המעצרים. בסין נעצרים עיתונאים רבים המשתייכים למיעוטים הנרדפים על ידי הממשל הקומוניסטי, כמו אויגורים וטיבטים, כאשר הם מנסים לדווח על נושאים הנמצאים "מחוץ לתחום" עבור הממשל בבייג'ינג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המהומות באיראן. הגבירו את המעצרים
צילום: AFP
מומלצים