עיני עורר סערה בעבודה: 'הקיפאון - תחילת הסוף'
יו"ר ההסתדרות הוסיף שמן למדורה כשהצהיר שעל מפלגת העבודה לפרוש מהקואליציה, לנוכח המבוי הסתום בתהליך המדיני. השר ברוורמן בירך, אך הרצוג מסתייג ומעדיף להמתין בינתיים. השאלה הגדולה כעת היא כיצד ינהג בן-אליעזר
הרוחות במפלגת העבודה סוערות בעקבות קריאתו של מזכ"ל ההסתדרות לפרוש מהממשלה לנוכח הקיפאון המדיני. השר לענייני מיעוטים, אבישי ברוורמן, בירך היום (ה') על דבריו של עופר עיני בכנס "כלכליסט" ואמר כי "מפלגת העבודה הגיעה לשלב של לחיות או לחדול. אם לא נהיה תקיפים ונציב לנתניהו אולטימטום, תהליך השלום יקרוס ונצטרך לפרוש מהממשלה".
"אני משוכנע שהחברים מבינים זאת", הוסיף ברוורמן, המתמודד על תפקיד יו"ר העבודה. "הגיע הזמן שמפלגת העבודה תתפקד כש"ס של תהליך השלום". ברוורמן הגיש שלשום למזכ"ל העבודה, חיליק ברק, 500 חתימות של חברי ועידת המפלגה בדרישה לכנס אותה לדיון שיקבע אולטימטום לנתניהו, לאחר שהמשא ומתן על "עסקת ההקפאה" בהתנחלויות הגיע למבוי סתום. "אני מצפה מיו"ר ההסתדרות לתמוך בהצעה שאני מתכוון להביא להצבעת הוועידה", אמר.
שר הרווחה יצחק הרצוג, שמעוניין גם הוא להחליף את אהוד ברק כיו"ר העבודה, מעדיף בינתיים שלא לקרוא לפרישה מהממשלה. לדעתו יש להמתין כמה שבועות נוספים, על מנת לראות אם "משהו יזוז בנושא המדיני". הרצוג מעריך כי ארה"ב וישראל מנסות להציל את התהליך המדיני ולכן הוא מוכן להמתין עוד זמן מה לפני שישבור את הכלים.
השאלה הגדולה במפלגת העבודה היא כיצד ינהג שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר. הוא ועיני נחשבים
לבעלי ברית פוליטיים, שרק לפני כמה שבועות הכינו לברק "מלכודת" ציבורית, שכללה בין היתר את הכינוי "אהבל" שהדביק עיני לשר הביטחון.
בן אליעזר שהה מרבית השבוע בחו"ל ונמנע מלהתייחס לאפשרות פרישתה של העבודה מן הממשלה. בעבודה יש מי שמעריכים, עם זאת, כי לא רחוק היום שבו גם הוא יצטרף אל אותה קבוצת בכירים הדורשת הצבת אולטימטום בפני נתניהו, ואיום בפרישה - אם לא תחול התקדמות ממשית בתהליך המדיני.
גורמים בעבודה התומכים בבן אליעזר אמרו בתחילת השבוע כי "ההודעה האמריקנית על כישלון השיחות על המשך ההקפאה מוכיח שהכל תקוע. זה בהחלט יכול להוביל להוצאת מפלגת העבודה מן הממשלה. כשהנושא המדיני תקוע, זה מסמן את תחילת הסוף".
Read this article in English