מדיום רייר: מה קורה לנטבוק על האש?
האם מחשב נייד קטן יכול לשרוד את הגריל של מישל? מי ישרף ראשון, הנטבוק, או נתחי הבשר שנחים לצידו על האש? והפעם בונוס במדור - מתכון לנתחי שייטל במרינדה קסומה
אל תנסו את זה בבית!
כלומר, את שריפת המחשב. לגבי הבשר, רבים שאלו אותי למה אין תבשילים עסיסיים נלווים למוצרים שאנחנו צולים. ביקשתם? קיבלתם: לפניכם המתכון לסטייק שייטל במרינדת מישל דור. האמינו לי שרבים וטובים זללו את המרינדה המוזרה הזו ורק ביקשו עוד. החיסרון הוא אחד המרכיבים שיוצא בניחוח עז. לשיקולכם.
רכיבים
קילו בשר מסוג שייטל, פרוס נגד הסיבים, בעובי שנע בין סנטימטר לסנטימטר וחצי
כוס שמן זית
חצי בקבוק יין אדום
קופסת יין חרדל, מומלץ גרגירים
ראש שום כתוש דק
אורגנו
בזיליקום
מלח
פלפל
צנצנת ממרח זיתים ירוקים
כף דבש
קופסת עמבה (חובה)
איך מכינים?
ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים עד שנוצרת עיסה חלקה. מעבירים את העיסה לתבנית גדולה ככל האפשר ומשרים את הנתחים לפחות שעתיים במקרר. צולים על אש גבוהה ובמקביל באמצעות מברשת ממשיכים ומורחים כמה שיותר מהרוטב על הבשר.
הנטבוק באדיבות רונלייט, יבואנית אסוס