צו סגירה לאזור השריפה: חשש מקריסת עצים
משרד החקלאות משנה את התוכניות לישראלים שהתכוונו לראות מקרוב מה נותר מהכרמל השרוף. החשש הוא מקריסת עצים וקרקע, ומשיטפונות שיגרמו לסחף בסוף השבוע הקרוב. עד ה-26 בדצמבר הכניסה לאזור השריפה תהיה אסורה
הטיולים שאחרי השריפה ייאלצו להידחות. המוני ישראלים התכוונו להצפין לכרמל כדי לראות מקרוב מה נשאר מהכרמל אחרי דליקת הענק, בה נספו 42 בני אדם ועלו באש מיליוני עצים ועשרות אלפי דונמים. כל אלה יחפשו מעתה יעד חדש לטיולי סוף השבוע, לאחר שמשרד החקלאות הוציא הערב (יום ה') צו סגירה לאזור השריפה, עד שיסתיימו פעולות השיקום והגיזום של העצים.
המשרד הזהיר את הציבור מהגעה לכרמל, בשל חשש מקריסת עצים וקריסת קרקע. בעקבות זאת, פורסם צו מיוחד, הסוגר את האזור לכניסת אזרחים לא מורשים, עד סיום הפעולות ההכרחיות.
הצו, שנחתם על ידי השר יצחק (בוז'י) הרצוג, הממונה על היערות בישראל, יהיה בתוקף עד ל-26 בדצמבר.
בנוסף, הזהירו במשרד החקלאות כי בסוף השבוע, לנוכח הגשמים הצפויים ומזג האוויר הסוער, עלולים להתרחש שיטפונות מלווים בסחף קרקע. הסיבה לכך היא שהכרמל השרוף נותר חשוף ללא הצמחים האוחזים בקרקע, ואילו שכבת האפר אטמה את הקרקע לחלחול מים.
תוכנית ראשונית שגיבש המשרד להגנת הסביבה קובעת כי יידרשו כ-140 מיליון שקלים לשיקום נזקי השריפה בכרמל.
לפי ההערכות ברשות הטבע והגנים, גרמה השריפה נזק חסר תקדים למרחב הביוספרי של אזור הכרמל.
בתי גידול שלמים של אלונים, אלה ארץ ישראלית, אורנים, חרובים וצמחים נדירים ספגו פגיעה אנושה, וברשות אמרו כי גם לאחר שיקום האזור, "זה לא יהיה הכרמל שהכרנו".
על פי התחזית, בסוף השבוע הקרוב צפויה לרדת כמות משקעים העולה על 100 מ"מ, דבר שעלול לגרום לשיטפונות בכרמל. רשות הניקוז פועלת לנתב את זרימת המים לצירים מתוכננים ומותאמים, כדי למנוע סחף.