חוק הגיור: "את הדליקה הזו ש"ס מיהרה לכבות"
תגובות סוערות להחלטת ישיבת הממשלה שלא להעלות להצבעה את הצעת חוק הגיור הצבאי. התנועה המסורתית: "הרב עמאר איים על כי יתפטר מאחריותו לתחום הגיור אם החוק יגיע להצבעה בכנסת, ואנחנו מקווים שיקדים ויעשה זאת"
הסערה שמשתללת ברחבי ישראל לא פסחה על הממשלה, לאחר שבתום ישיבה שנערכה בצהריים (יום א') נכנע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לדרישות ש"ס, למורת רוחו של שר החוץ, אביגדור ליברמן, והחליט לא להביא להצבעה בממשלה את הצעת החוק בנושא הגיור הצבאי.
במהלך ישיבת הממשלה עם שרי ש"ס, אלי ישי ואריאל אטיאס, סיכם נתניהו כי הרב הראשי, שלמה עמאר, יקבע את עמדתו ויכריע בנושא.
"די למונופול של הרבנות"
מנכ"ל התנועה המסורתית, עו"ד יזהר הס, הביע תמיהה על ממשלת ישראל "שביכרה את כבודה של ש"ס על פני כבודם של החיילים שהתגיירו בצה"ל", כדבריו, "אך אנו שמחים שראש הממשלה הביע תמיכה חד-משמעית בחיילים שהתגיירו, ומקווים שיוזמי החוק לא יירתעו, ויביאו אותו למליאה להצבעה עוד השבוע".
הס אמר עוד כי "קלון ההתנגדות לחוק הזה ירבוץ עד עולם על הרב הראשי לישראל, שלמה עמאר, ועל פטרוניו מסיעת ש"ס שאת הדליקה הזו דווקא מיהרו לכבות. הרב עמאר איים על ראש הממשלה כי יתפטר מאחריותו לתחום הגיור אם החוק יגיע להצבעה בכנסת, ואנחנו מקווים עבור עם ישראל שיקדים ויעשה זאת".
בעמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון טוענים כי כל הנסיונות לפתור את בעיות הגיור במסגרת הרבנות הראשית, נדונו לכשלון, והם קוראים לבטל את מה שהם מכנים "המונופול של הרבנות הראשית על הנישואים והגיור". סמנכ"ל התנועה אף פנה לאביגדור ליברמן, ואמר כי בישראל ביתנו יודעים שזהו רצון הבוחרים. "הגיע הזמן שיהיה להם גם האומץ להאבק על כך".
ממכון עתי"ם נמסר: "הרבנות הראשית מלינה על כך שהממשלה מבקשת לקבע בחוק עניין הנוגע להלכה, אך אין לה להלין אלא על עצמה. התנהלותה היא שהביאה לקריאות הנשמעות מכל עבר לקבע את תוקפם של הגיורים בחוק. במקום לקבור את חוק הגיור הנוכחי באמצעות 'דילים' מתחת לשולחן, שרק מחמירים את המצב ואת תדמיתה בעיני הציבור, יכולה הרבנות הרבנות הראשית לנטרל את המהלך כולו אם רק תפגין מנהיגות ואחריות ותצא באמירה חד-משמעית, לפיה הגיורים הממלכתיים תקפים ומוכרים על ידה ללא סייג"
גיורי צה"ל - כדת וכדין
לפני כשבועיים אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק של דודו רותם (ישראל ביתנו), הקובעת כי כל הגיורים שביצע הצבא חוקיים - ואיש לא יכול לבטלם.
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב בין היתר כי "לאחרונה הוטל ספק בתוקפם של הגיורים בצה"ל, ללא כל סיבה, שכן
גיורים אלה נעשים כדת וכדין. על מנת למנוע כל ספק, ועל מנת להסיר עננה מעל ראשי המתגיירים בעבר והלומדים לצורך גיור עתה, מוצע בחוק זה לקבוע בצורה ברורה והחלטית, כי גיורים הנעשים או שנעשו בעבר בצה"ל, הינם גיורים כדת וכדין, וכי כל גופי המדינה יכירו בהם ולא יוטל בהם ספק".
מיד לאחר ישיבת הוועדה הגיש נהרי ערר על ההחלטה ודרש לדון בנושא במליאת הממשלה. "הבעיה של אלה שהתגיירו בצבא מוכרת, אבל היא לא כזו שלא תוכל לחכות", אמר נהרי, שהוסיף כי את עניין הגיור יש להסדיר במלואו – כולל הזווית הצה"לית – באמצעות חקיקה.