שתף קטע נבחר

בדרך לישראל: ההמצאה שתאפשר לנכים ללכת

לפני שנה הדהימה חברת ארגו הישראלית עם השלד הרובוטי המקים נכים מכסאות גלגלים ומאפשר להם ללכת. בעולם כבר מזמינים את המכשיר, ובישראל צפוי משרד הבריאות לאשר את השימוש בו השבוע. עלות המכשיר הביתי: 50 אלף יורו

זו אולי ההמצאה הרפואית החשובה ביותר עבור הנכים, כולה כחול לבן: מהשבוע, כך הבטיחו היום (א') במשרד הבריאות ל-ynet, גם ישראלים המרותקים לכיסא גלגלים יזכו ליהנות ממנה. השלד הרובוטי Rewalk, שכבר מופץ ברחבי העולם, צפוי לעבור בימים הקרובים את אישור משרד הבריאות, זאת לאחר כשלושה חודשי המתנה.

 

מכשיר ה-Rewalk נחשף לעולם כבר לפני שנה. מדובר במעין שלד חיצוני המתחבר בעזרת רצועות לרגליים, ומאפשר למשותקים להיעמד מכיסא הגלגלים, להתהלך, להתיישב ולמעשה להפסיק להסתכל על העולם מלמטה. הפיתוח החדש הוא המצאה של המהנדס עמית גופר, מייסד חברת "ארגו" החיפאית. גופר קיבל את ההשראה ליצור את החליפה לפני כעשור, לאחר שהפך לנכה בעקבות תאונת דרכים שעבר.  

הדיווח הראשון אשתקד: רדי קאיוף, נכה צה"ל, מנסה את המכשיר

 

לנס יש מחיר

אחד הראשונים שזכה להתנסות בפיתוח החדש הוא רדי קאיוף, נכה צה"ל שנפגע ברגליו. קאיוף מרותק לכיסא גלגלים כבר 20 שנה. אף שהוא עדיין חסר כל

תחושה ברגליו, הוא מסוגל להתהלך באמצעות החליפה הרובוטית.

 

וכך זה עובד: הנכה מרכיב את השלט הרובוטי בעזרת רצועות אל רגליו. על הגב הוא נושא חליפת פיקוד קלה. השלט הרובוטי מתרומם בהתאם לפקודה שניתנת, ומקים את הנכה ממקום מושבו. לחיצה נוספת מתחילה את צעדי ההליכה. לחיצה אחרת מאפשרת להתיישב.

 

לאחר ניסויים שנערכו במכשיר בישראל, בארצות הברית ואירופה, החל באחרונה שיווקו של השלד הרובוטי. בשלב הראשון נמכרת גרסה מוסדית של המכשיר הקרויה Rewalk-I המיועדת למרכזים רפואיים. על שלד זה אמור הנכה לתרגל את ההליכה משך מספר חודשים. עלותו של המכשיר למוסדות רפואיים עומדת על 87 אלף יורו. לקראת סוף קיץ 2011 יחל שיווקו של המכשיר הביתי האישי שעלותו צפויה לעמוד על כ-50 אלף יורו. חברות הביטוח צפויות להוזיל עוד יותר את המכשיר.  

 

המכשיר כבר חולל הדים רבים ברחבי העולם. בשבוע שעבר, לדוגמה, הקדישה הסדרה הטלויזיונית המצליחה Glee פרק על הפיתוח החדש.   


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים