מרק שעועית מפנק
כשהגשם דופק על החלון, אין כיף יותר מלהכין מרק חם ומשביע. השף ליאור בחשיאן מציע לכם מתכון למרק שעועית לבנה עם הרבה ירקות ותבלינים (ואפשר להוסיף בשר)
מרק שעועית
אפשר וכדאי לשדרג את המרק על ידי הוספת 250 גרם בשר טחון בשלב טיגון הירקות. מתכון של ליאור בחשיאן, שף מסעדת "רוטנברג" בגשר הישנה
המרכיבים:
250 גרם שעועית לבנה יבשה שהושרתה לילה במים
4 גזרים, חתוכים לקוביות
4 בצלים, חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי גדולים, חתוכים לטבעות
1 צרור כוסברה קצוץ
5 שיני שום קלופות, פרוסות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית סוכר
פלפל ומלח
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- מבשלים את השעועית במים עד שהיא מתרככת.
- בסיר נפרד מטגנים בשמן זית בצל, גזר, שום, סלרי, גמבה ופלפל חריף עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות והכוסברה וממשיכים בטיגון עד שנוזלי העגבניות מצטמצמים.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה לסיר המרק ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים בין חצי ליטר לליטר מים, לפי מידת הסמיכות הרצויה.
- מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, עד שהגזר רך.
- מתקנים תיבול ומגישים.
מרק שעועית לבנה
צילום: בועז לביא
מומלצים