מצטיידים למסלול: חידושים ומחירים לעונת הסקי
היצע הציוד והביגוד לגולשים רק גדל משנה לשנה, והחשבון בקופה יכול להגיע בקלות לאלפי שקלים. כינסנו נציגים מחנויות וחברות מובילות בענף כדי לעשות סדר בבלאגן ולשמוע על החידושים של עונת 2010-11. לקונים ותיקים ומתחילים כאחד
איך ניגשים לקנייה של ביגוד ו/או ציוד לגלישה?
"הכי חשוב – נוחות. זה לפני הכל", פוסקת בנחרצות דנה איטלסון. "אתם עושים פעילות גופנית מאומצת בנעליים ובבגדים כמה וכמה שעות ביום, כך שלא משנה כמה יפה ואטום המעיל - הוא לא שווה הרבה אם לא נוח לכם בו ואין לכם חשק ללבוש אותו".
"התמקדו בצרכים, בסגנון הגלישה ברמה וביעד שלכם", אומר יעקובי ומוסיף, "זה שחברים שלכם גלשו באביב והסתדרו עם ביגוד ברמה מסוימת, לא אומר שזה יתאים לכם כשתיסעו לאתר עם מינוס 15 מעלות בינואר - ולהיפך". לדבריו, חשוב גם להסתכל על הביגוד כחבילה שלמה, שכן יעילות המעיל מושפעת גם מאיכות החולצה התרמית. רועי מנור מציע לגולשים לא להתרשם מדי מנתוני אטימות ונשימה גבוהים במיוחד, שכן זה תלוי באתר אליו נוסעים ובמזג האוויר הצפוי.
המעיל לא שווה הרבה אם לא נוח לכם בו (צילום: דניאל ברמן)
"אל תלכו על הכי בסיסי, תכוונו לאמצע"
אם זו הפעם הראשונה שלכם, יעקב מציע להשקיע כמה שפחות (לשכור ציוד באתר, לשאול ביגוד מחברים וכו'). לכל השאר: "אל תלכו על הכי בסיסי, תכוונו לאמצע. אין דבר יותר מבאס מלהיות רטוב בשלג. תוסיפו עוד 100 שקל ותקבלו משהו טוב יותר שיחזיק מעמד זמן רב יותר".
כל הנציגים מסכימים שחשוב לקנות במקום מקצועי שאפשר לחזור אליו אם יש בעיות, ולהגיע עם זמן וסבלנות. "זה תחום עם מגוון גדול של מוצרים ואי אפשר להבין הכל ברגע", אומר יעקב.
אילו מגמות אתם רואים בשוק הסקי הישראלי?
יעקב: "אנשים מבינים שצריך להשקיע בציוד טוב. היום הם כבר לא הולכים ישר לאזור העודפים, ומוכנים להשקיע גם 2,000 שקל בחליפה". יעקובי מחזק את דברים ומציין שגם גולשים שאינם בהכרח מתקדמים ברמתם, מחפשים את האיכות והטכנולוגיה.
לדברי יעקובי, "כולם רוצים להיראות מיליון דולר גם אם אין להם אותם, והגברים מתחילים להסתכל יותר ויותר גם על הצד האופנתי של הביגוד. רועי איטלסון: "יש היום הרבה יותר פתיחות לצבעוניות, להדפסים ולבדים לא שגרתיים (ג'ינס, טוויד, קורדרוי וכדומה), ואנשים מבינים שביגוד סנובורד שונה מהותית מביגוד סקי (בדים, גזרות, טכנולוגיה ועוד)".
חידושים בציוד הסקי
- שגעון ה-Rocker שהשתלט על עולם הסנובורד הגיע גם למגלשיים. הדגמים החדשים של Fischer ו-Nordica, בהם מרכז המגלש בא במגע עם השלג והקצוות מורמים, מקלים על ציפה בשלג עמוק וביצועי פריסטייל (קפיצות, גלישה לאחור).
- חברת Fischer פיתחה ביינדינגס שאפשר לכוונן ביד אחת וללא מאמץ. המשמעות: אפשר להעביר בקלות זוג מגלשיים מגולש לגולש, גם אם מידת הנעליים שלהם שונה.
- חברת Salomon הוציאה נעל חדשה וקשיחה שמיועדת לגולשים ברמה גבוהה, אך הפכה את המבנה שלה להרבה יותר נוח ומפנק, עם פיצ'רים שקיימים בד"כ רק בנעליים פשוטות יותר: בטנה שמתאימה עצמה לצורת הרגל, לשונית עם פרווה, שלושה אבזמים במקום ארבעה ומנגנון להליכה נוחה.
- בעקבות פידבקים חיוביים מגולשים, חברת Rossignol הכניסה השנה את טכנולוגיית ה-IPS כסטנדרט בכל המגלשיים שלה. מדובר בטכנולוגיה שמפחיתה את הרעידות במגלשיים עד 90%.
- דגם Cruise של Nordica. נעל ברמת קשיחות 80 (מתאימה למגוון רמות גלישה), שעוצבה במיוחד לגולשים עם כפות רגליים רחבות.
חידושים בסנובורד
- טכנולוגיה חדשה של Burton בשם Side Effects, שקיימת כרגע רק בדגם Sherlock, מאריכה משמעותית של נקודות המגע של הקרש עם השלג. המשמעות: יכולת ציפה משופרת בשלג עמוק ואפשרות לגלוש על קרש קצר יותר ממה שהתרגלתם אליו.
- דגם ה-Prophecy של ברטון. ביינדינגס בהם הבסיס חצוי לאורכו וכל חלק זז בצורה עצמאית. הדיסקית שמתחברת לבורד עשויה מפלסטיק גמיש, מה שמאפשר תחושה ושליטה טובים יותר. פתרון למי שרוצה ליהנות מהיתרונות של ה-EST מבלי להתחייב לבורד עם צ'אנל.
- הקץ להתלבטות בין מגנים עם ריפוד רך לפלסטיקים. מגן הישבן החדש של ברטון מרופד בחומר אלסטי בשם D3O, שמתקשה רק בעת נפילה על השלג.
- לירוקים: ליין הביגוד החדש של חברת Ripzone הקנדית, Global, עשוי כולו מחומרים ממוחזרים.
- סדרת Heritage של Burton מציעה מכנסי גלישה מבד ג'ינס אמיתי (אבל אטומים). ממש כמו ששון ווייט לבש באולימפיאדה האחרונה.
יכולת ציפה משופרת בשלג עמוק. סנובורד Sherlock של ברטון
חידושים בביגוד
טכנולוגיית Omni Heat של קולומביה. נקודות אלומיניום זעירות על גבי ממברנה נושמת מחזירות לגוף את הקרינה האלקטרומגנטית שהוא פולט. התוצאה: חם יותר בגלישה.
- חצאיות סקי דינמיות במעילים של The North Face. בד רשת אלסטי שמחבר את החצאית למעיל ומאפשר תנועה חופשית מבלי שהחצאית תתרומם.
- סדרת HN24 של The North Face. מיועדת לגולש הממוצע, תפורה לפי הטעם האירופאי ומשלבת ממברנה אטומה מאוד וגמישה.
- ל-The North Face יש גם מעיל פוך חדש שמשלב בד אלסטי מתחת לזרועות, מה שהופך את המעיל לנוח גם בשעת גלישה וגם כמעיל להסתובבות בעיירה.
- ב-The North Face החליטו שאם גם הילדים נמצאים באותם תנאי מזג אוויר כמו ההורים, אין סיבה שהם לא ייהנו מבגדים איכותיים בטכנולוגיה מתקדמת. המחירים: 700-1,200 ₪.
- Salom הוציאה Soft Shell חדש שמתאים לגלישה. הבד אטום למים, שומר על חום גוף ויותר נוח לגלישה ממעילים רגילים. התפרים פנימיים כדי למנוע כניסת מים.
אביזרים
- נעלי אפרה סקי של Columbia מציעות חימום אקטיבי. כפתור קטן בצד הנעל מאפשר לכם לבחור בין שלוש דרגות חום.
- ליין חדש של נעלי אפרה סקי של Columbia שהגיע לארץ מציע בידוד עד מינוס 32 מעלות.
- ב-Burton החליטו שלא צריך לקנות קסדה חדשה שלהם בשביל ליהנות ממוזיקה על המסלולים. תוכלו לקנות זוג אוזניות שמתאים לכל קסדה שלהם שיצאה בשנתיים האחרונות.
- חברת Mico שמתמחה בביגוד תרמי פיתחה גרביים תרמיים שלא רק מנדפים זיעה אלא גם ממריצים את זרימת הדם ועוזרים לגוף לשמור על החום.
טווחי מחירים
- מעיל סקי (גברים ונשים) – 600 עד 3,000 שקל.
- מכנסי סקי (גברים ונשים) – 500 עד 2,400 שקל.
- מעיל סנובורד (גברים ונשים) – 800 עד 3,000 שקל.
- מכנסי סנובורד (גברים ונשים) – 600 עד 1,800 שקל.
- מיקרו פליס – 200 עד 590 שקל.
- חולצה תרמית – 100 עד 350 שקל.
- גרביים – 50 עד 160 שקל.
- מגלשיים – 1,100 עד 3,000 שקל.
- נעלי סקי – 520 עד 2,400 שקל.
- מקלות סקי – 200 עד 525 שקל.
- סט ציוד סקי (מגלשיים, נעליים, מקלות) – 1,000 עד 5,000 שקל.
- סנובורד – 600 עד 4,000 שקל.
- ביינדינגס – 300 עד 2,200 שקל.
- נעלי סנובורד – 450 עד 2,000 שקל.
- סט ציוד סנובורד (בורד, ביינדינגס, נעליים) – 1,100 עד 4,000 שקל.
- גוגלס – 130 עד 800 שקל.
- כפפות – 150 עד 800 שקל.
מגפי אפרה סקי – 345 עד 3,000 שקל (למגפיים משובצי קריסטלים).
- הכותבת היא עורכת תוכן בחברת תיירות הסקי SkiDeal