שתף קטע נבחר
 

מהיום בישראל: לחצן מצוקה נייד המחובר ל-GPS

"לחצני המצוקה הניידים שלנו יעשו מה שהטלפון הסלולרי עשה לטלפון הקווי", כך בטוחים בחברת ביקורופא. יתרון הלחצן החדש: בשל חיבור ל-GPS במוקד הרפואי, ניתן להסתובב עמו מחוץ לבית. החסרון: בינתיים, לא מאפשר קריאת א.ק.ג

"לחצני המצוקה הניידים שלנו יעשו מה שהטלפון הסלולרי עשה לטלפון הקווי", כך אומרים היום (ב') בחברת ביקורופא, שנכנסה היום לתחום לחצני המצוקה, ומשגרים עקיצה למתחריהם שמציעות לחצני מצוקה ביתיים.

 

מאתר גם בני משפחה

ביקורפא השיקה מכשיר אישי נייד, המשלב בין מערכת GPS ותכונות של טלפון סלולרי, המאפשר חיבור למוקד רפואי והזעקת רופא במקרה הצורך ובנוסף מאפשר איתור של בן משפחה.

 

"זה מוצר שיכול לשפר איכות חיים של אנשים עד כדי הצלת חיים", אמרה איריס פיין, מנכ"ל ביקורופא. המכשיר מיועד לבני הגיל השלישי, לחולי אלצהיימר או דמנציה (לאיתור מיקומם), כגיבוי לספורטאים באימוני שטח, לילדים בעלי צרכים מיוחדים ועוד. 

 

המכשיר מאפשר לנושא אותו ליצור קשר עם המוקד בעת מצוקה ובמקביל מאפשר לבני משפחתו של נושא המכשיר לאתר אותו בעזרת המוקד בכל רגע נתון ואף להגדיר "גבולות גזרה" שאם יעבור אותם תתקבל התראה.  

 

פיין עדכנה כי ביקורופא אף זכתה במכרז של הביטוח הלאומי לאספקת מכשירי אתור לחולי אלצהיימר. לחברת "נטלי" יש בשנה וחצי האחרונות מכשיר זהה שנקרא cellulife ומיועד להשגחה ואיתור של חולי אלצהיימר. חברת נטלי ניגשה גם היא למכרז של הביטוח הלאומי והגישה עתירה נגד ביקורופא.

 

החסרון: לא יכול לסייע ב-א.ק.ג

עם זאת, ללחצן המצוקה הנייד של ביקורופא אין יכולת בשלב זה לסייע לחולי לב על ידי קריאת תרשים הא.ק.ג. שלהם, זאת בניגוד למוצרים הקיימים בשוק שנותנים מענה לאנשים שעברו אירוע לב ושעושים שימוש במכשירים שמעבירים למוקד הרפואי תרשים א.ק.ג.   

 

משה וקסלר, יושב ראש ביקורופא, העריך כי בטווח הקרוב ניתן יהיה לעשות שימוש במכשיר יחד עם מערכות לניטור א.ק.ג. בטכנולוגיה סלולרית, מבלי להיות תלויים במכשיר נייח. בנוסף, ישנם מכשירים ניידם שיכולים לזהות נפילת סוכר אצל הנושא אותם ומצב של נפילה פיזית, אך הם עדיין לא קיימים בארץ.

 

עלות המכשיר בין 59 שקלים לחודש למכשיר שאינו נייד ועד 189 שקלים לחודש למכשיר נייד הכולל מגוון שירותים בהם חיבור למוקד הטלפוני הארצי של ביקורופא, ייעוץ טלפוני על ידי רופא, הזמנה לביקור בית, טיפול במרפאות הרשת ברחבי הארץ, הזמנת רופא למקום האירוע ועוד.  

 

שוק לחצני המצוקה מוערך בכ-300 אלף משתמשים ובהיקף של 250 מיליון שקל. בין השחקנים בשוק גם חברת נטלי-סקיולייף וחברת שח"ל. חברת "מוקד אנוש", גם היא מפעילה בשנתיים האחרונות שירות באמצעות GPS של מירס וכן שעון יד שהוא מוקד מצוקה נייד בשילוב GPS.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלחצן החדש. יחולל מהפכה?
צילום: דן לב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים