היהלום שבעוגייה: עוגיות ג'ינג'ר ולימון
הטעם המתוק שלהן מלווה בקריצה חריפה המגיעה מהג'ינג'ר, הן מושלמות לצד הקפה או התה, ואם תגלגלו אותן במעט סוכר תקבלו עוגיות נוצצות כמו יהלומים
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
עוגיות יהלומי ג'ינג'ר ולימון
מתכון של הקונדיטורית שירה אפרתי, בוגרת מצטיינת של מגמת הקונדיטוריה של "בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים"
המרכיבים:
220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 1 כף (110 גרם) סוכר
2 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
80 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
גרידה מ-2 לימונים
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הסוכר ובעזרת מרית מנקים את דפנות המיקסר כדי לוודא שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את החלמון ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק חלק והומוגני.
- מוסיפים את הג'ינג'ר וגרידת הלימון.
- אין צורך לערבב את הבצק יותר מידי, אנו רוצים לשמור על הבצק פריך ועיבוד יתר של הבצק יניב את התוצאה ההפוכה.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעבירים לקירור למשך 30 דקות. קירור הבצק יקל עלינו לגלגל אותו לגלילים אחידים ועגולים.
- מוציאים את חלקי הבצק מקירור, מגלגלים כל חלק לעובי של 4 ס"מ, ומעבירים לקירור נוסף של 20 דקות.
- מוציאים את הגלילים מהמקרר, אם רוצים אפשר להבריש במים ולגלגל בסוכר וכך העוגיות יקבלו מעיין ציפוי גבישי.
- פורסים כל גליל לעוגיות בעובי 1 ס"מ, מניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה (העוגיות מתרחבות מעט) אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של כ-170 מעלות עד שמתקבל גוון זהוב ואחיד, למשך כ-25 דק'.
אל תשכחו לרווח בין העוגיות
צילום: יהונתן צור
מומלצים