שתף קטע נבחר
 

היהלום שבעוגייה: עוגיות ג'ינג'ר ולימון

הטעם המתוק שלהן מלווה בקריצה חריפה המגיעה מהג'ינג'ר, הן מושלמות לצד הקפה או התה, ואם תגלגלו אותן במעט סוכר תקבלו עוגיות נוצצות כמו יהלומים

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין) 

 

עוגיות יהלומי ג'ינג'ר ולימון

מתכון של הקונדיטורית שירה אפרתי, בוגרת מצטיינת של מגמת הקונדיטוריה של "בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים"

 

המרכיבים:

220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס + 1 כף (110 גרם) סוכר

2 כוסות קמח

1 חלמון ביצה

80 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ

גרידה מ-2 לימונים

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הסוכר ובעזרת מרית מנקים את דפנות המיקסר כדי לוודא שהתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את החלמון ומערבבים מעט.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק חלק והומוגני.
  4. מוסיפים את הג'ינג'ר וגרידת הלימון.
  5. אין צורך לערבב את הבצק יותר מידי, אנו רוצים לשמור על הבצק פריך ועיבוד יתר של הבצק יניב את התוצאה ההפוכה.
  6. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעבירים לקירור למשך 30 דקות. קירור הבצק יקל עלינו לגלגל אותו לגלילים אחידים ועגולים.
  7. מוציאים את חלקי הבצק מקירור, מגלגלים כל חלק לעובי של 4 ס"מ, ומעבירים לקירור נוסף של 20 דקות.
  8. מוציאים את הגלילים מהמקרר, אם רוצים אפשר להבריש במים ולגלגל בסוכר וכך העוגיות יקבלו מעיין ציפוי גבישי.
  9. פורסים כל גליל לעוגיות בעובי 1 ס"מ, מניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה (העוגיות מתרחבות מעט) אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של כ-170 מעלות עד שמתקבל גוון זהוב ואחיד, למשך כ-25 דק'.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל תשכחו לרווח בין העוגיות
צילום: יהונתן צור
מומלצים