הדייט של הקפה: עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים
הגשם מידפק על החלון, השלוליות הולכות וגדלות ולמרות הרוחות הסוערות ומזג האוויר הרטוב, נטלי לוין מאושרת. בעיקר כשלצד הקפה או התה מחכות לה עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז שתמיד עושות לה חם בלב
כמו בכל חורף, אני מוצאת את עצמי בכל יום קר מתנחמת בכמה וכמה כוסות קפה מחממות, וכדי שלא ישעמם הן תמיד מלוות בעוגייה אחת (בלבד!). בכל שבוע אני משנה את סוג העוגייה, בהתאם למה שהכנתי. השבוע לא יכולתי לחשוב על עוגייה מתאימה יותר מאשר מאשר עוגיית שוקולד צ'יפס עם אגוזי לוז, עשירה וטעימה.
עוגיות מנחמות (צילום: נטלי לוין)
עוגיות מהסוג הזה הן החביבות עלי ביותר: מכינים את הבצק במהירות, יוצרים ממנו גלילים ארוכים, ומקפיאים אותם לזמן קצר, רק כדי שיהיה קל לחתוך עוגיות עגולות ואחידות. מבחינתי הכמות שיוצאת מהבצק הזה היא מושלמת, אבל אם בא לכם שיהיו עוגיות זמינות לזמן ארוך יותר, מומלץ להכין כמות כפולה, וחצי מכמות הבצק להקפיא בגלילים. בכל פעם שיתחשק לכם תוכלו לשלוף באלגנטיות גליל עוגיות שוקולד צ'יפס מהמקפיא, לפרוס אותו לעוגיות ולאפות.
מהריח שמתפשט ברחבי הבית יהיה לכם קשה להתעלם; מעין שילוב מופלא של חמאה, שוקולד ואגוזי לוז. כשיורד גשם בחוץ זה תענוג להיכנס לבית שמריח מעוגיות. נסו ותהנו.
כמה הערות לפני שמתחילים:
- מחית פרלינה (ידועה גם בשם מחית נוגט) היא מחית אגוזי לוז קלויים בקרמל, וניתן להשיגה בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה. אם אין לכם, אפשר להשמיט, אבל חשוב לדעת שהיא מוסיפה טעם עשיר ונהדר של אגוזי לוז, ומעמיקה את טעמי העוגייה.
- כמו תמיד, אל תוותרו על המלח במתכון. זה אמנם תמיד נראה זניח, אבל מבטיחה לכם שהוא מוסיף הרבה יותר ממה שחושבים.
- חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי, על מנת שהעוגיות תצאנה פריכות, אך לא קשות מדי.
- אני אוהבת להשתמש בשוקולד מריר קצוץ גס, אבל אפשר בהחלט להשתמש בשוקולד צ'יפס מוכן.
- ניתן להכין את העוגיות גם עם שוקולד צ'יפס לבן או חלב (קחו בחשבון שהעוגיות תהיינה מתוקות הרבה יותר בצורה זו).
- את העוגיות שומרים בקופסא אטומה היטב עד 7-10 ימים.
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז
המרכיבים (לכ-40-50 עוגיות קטנות):
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
5 כפות גדושות (50 גרם) סוכר חום כהה
100 גרם חמאה רכה
1 כף מחית פרלינה
1 ביצה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס גדושה (150 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס (40 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז (צילום: נטלי לוין)
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד סוכר לבן, סוכר חום, חמאה ומחית פרלינה עד לקבלת קרם חלק, אחיד ומבריק.
- מוסיפים את הביצה, המלח ותמצית הוניל, וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה.
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את השיבולת שועל, וממשיכים לעבד (עדיין עם וו גיטרה) עד שהתערובת מתחילה להתגבש לבצק.
- מוסיפים את השוקולד ואגוזי הלוז ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
- על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק לשני חלקים, ויוצרים מכל אחד מהם גליל הדוק בקוטר של 3-4 ס"מ.
- מעבירים את הגלילים למקפיא לשעה.
- פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של כחצי ס"מ, ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 10-13 דקות, או עד שהן מזהיבות יפה בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכזן.
- מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שנוגעים בהן (העוגיות מתייצבות ומתקשות בקירור).
- נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט