220 אלף זרים בישראל: רק אלפיים גורשו השנה
יום לאחר הגירוש הראשון בטיסה, מתברר כי השנה נכנסו כ-13 אלף מסתננים מהגבול המצרי. במוקד סיוע לעובדים זרים טוענים: 90 אחוז מהם - פליטים שישראל התחייבה לא לגרשם
בהיעדר מדיניות ברורה של הממשלה בנושא הזרים, האכיפה מקרטעת: רשות ההגירה והאוכלוסין של משרד הפנים פרסמה היום (ג') נתונים עדכניים על מספר הזרים השוהים בישראל. נכון לחודש שעבר חיים בה כ-220 אלף זרים. יותר ממחציתם שוהים במדינה שלא כחוק, אך במהלך שנת 2010 גורשו רק 2,042 אזרחים זרים, לא כולל פלסטינים מהגדה המערבית.
יש מספר דומה של מבקשי מקלט שלא נספרים במשרד הפנים.
על פי הנתונים, נכון ל-15 בנובמבר, נמצאים בארץ 31,840 מסתננים, שנכנסו ארצה דרך הגבול עם מצרים. 13 אלף הסתננו השנה. ממוקד סיוע לעובדים זרים נמסר כי לפי הנתונים שבידיהם,
טיפה בים:
150 סודנים הוטסו בחשאי לאפריקה
יואב זיתון ויעל ברנובסקי
ארגוני זכויות אדם מחו על העברת הפליטים חזרה למולדתם, למרות הסכמתם. "המדינה שבה ביקשו מקלט התנערה מחובותיה ומיררה את חייהם"
ממוקד סיוע לעובדים זרים נמסר, כי על פי הנתונים הנמצאים בידיהם, יש מספר זהה של מבקשי מקלט. "מה שלא יספרו במשרד הפנים הוא שתשעים אחוז מאלה שמכנים אותם 'מסתננים' הם בעצם פליטים ומבקשי מקלט מאריתריאה וסודן, שישראל התחייבה לא לגרשם, בהתאם לאמנה של האו"ם בשל המצב הקשה במדינת מוצאם".
עוד עולה מהנתונים כי נכון לאמצע חודש נובמבר, ישנם 76,825 עובדים זרים חוקים ו-13,445 מהגרי עבודה שאשרתם פגה. כ-54 אלף מהם בענף הסיעוד, כ-24 אלף בחקלאות ו-9,400 בענף הבנייה, בארגוני הסיוע ציינו כי מדי חודש מנפיק משרד הפנים כ-550 אשרות חדשות לעובדים זרים נוספים.
בנוסף, נכון לסוף השנה שעברה, שוהים בארץ יותר ממאה אלף תיירים שאשרת השהייה שלהם פגה. רובם, כ-42 אלף הגיעו ממדינות ברית המועצות לשעבר. בין התיירים הללו ישנם גם אזרחי ירדן, טורקיה, נפאל ומדינות נוספות.
במוקד סיוע לעובדים זרים הוסיפו כי שר הפנים, אלי ישי, חתם בעצמו בשנה האחרונה על אישור להבאת 27 אלף עובדים זרים חדשים. "מוזר ותמוה שאותו משרד שמתלונן על מספר הזרים הוא גם זה שממשיך להביא בכל שנה עשרות אלפי עובדים חדשים".
לא סופרים אותם. פליטים מסודן
צילום: צפריר אביוב
מומלצים