הכי מתוקה: עוגת לימון בחושה
אל תעשו פרצוף חמוץ! לימון הוא לא רק תוספת לרטבים, תבשילים ושאר דברים חמצמצים. דווקא עכשיו, כשהוא צהוב ובוהק, הוא מתאים בדיוק גם לעוגה בחושה וקלילה
עוגת לימון בחושה
מתכון של אורי שפט ורינת צדוק, "מאפיית לחמים". לא כדאי לוותר על הזיגוג, הוא מוסיף המון לעוגה.
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
3/4 1 חבילות (170 גרם) חמאה
1 כוס + 3 כפות (280 גרם) סוכר
4 ביצים בגודל L מופרדות לחלמונים וחלבונים
גרידת לימון מ- 3 לימונים (12 גרם)
מיץ מ-3 לימונים (60 גרם)
3/4 כוס (170 גרם) ריויון
קורט תמצית וניל
2 כוסות פחות 2 כפות (250 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
לזיגוג:
50 גרם אבקת סוכר
מיץ מלימון 1
עוגת לימון בחושה (צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפ' של 180 מעלות.
- העוגה: בקערת המיקסר מערבבים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים באיטיות את החלמונים, גרידת הלימון והווניל, ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.
- בקערה נפרדת מערבבים ריויון ומיץ לימון, ובקערה נפרדת נוספת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים לתערובת הביצים מהנוזלים והיבשים לסירוגין עד לסיומם.
- מקציפים בקערה את החלבונים לקצף יציב ומבריק.
- מקפלים את החלבונים לתערובת העוגה.
- יוצקים לתבניות ואופים בתנור, לאחר שמורידים את הטמפ' ל-160 מעלות, למשך כ-30-35 דקות.
- זיגוג: מניחים בקערה את מיץ הלימון ומוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה תוך כדי ערבוב. הזיגוג צריך להיות חלק, מבריק ומעט יציב (כדי שנוכל לזלף פסים על העוגה).
- לוקחים שק זילוף ללא צנתר וממלאים אותו בזיגוג. מותחים פסים דקים באלכסון לשני הכיוונים - שתי וערב. ממתינים עד שהזיגוג יתייבש. אפשר לחלופין גם למרוח שכבה דקה על כל העוגה.
עוגת לימון בחושה
צילום: דניאל לילה
מומלצים