הרקמה האנושית של חברי פייסבוק על מפת העולם
מדגם של 10 מיליון זוגות חברי פייסבוק מציג את הקשרים בין החברים על פי הערים והמדינות בהן הם מתגוררים, בוויזואליזציה יפהפייה
פול באטלר רצה להתחקות אחר הקשר בין חברויות בפייסבוק לבין המרחק הגיאוגרפי בין החברים ברחבי העולם. למשל, היכן נמצאים חברי פייסבוק שמתגוררים קרוב יחסית אחד לשני ובאילו מקומות החברויות נפוצות גם כאשר המרחק בין החברים גדול יחסית. מלבד זאת, באטלר ביקש לגלות באילו מדינות יש ריכוז גבוה של חברויות לעומת מדינות בהן אנשים מעדיפים פחות חברים בפייסבוק, וגם כיצד משפיעים גבולות פוליטיים וגיאוגרפיים על החברויות.
לצורך המשימה, באטל נעזר במדגם של 10 מיליון זוגות חברים ובחן את היחסים ביניהם בהתחשב במיקומם ובמרחק ביניהם. הוויזואליזציה היפהפייה הבאה, תוצר מחקרו, מציגה את הקשרים בין חברי הפייסבוק על פי הערים והמדינות בהן הם מתגוררים.
באטלר הגדיר פונקציה של מרחק בין כל צמד ערים, ופונקציה נוספת של מספר החברים המקושרים בין שתי הערים, וביטא את התוצאות בעובי הקווים הנמתחים בין הערים. לאחר מכן הוא שב והדגיש את הערים אשר ביניהן יש יותר חברויות ואת היבשות והמדינות בהן יש ריכוז גבוה יותר של חברויות. כפי שניתן לראות בוויזואליזציה, בארה”ב יש את הריכוז הגבוה ביותר של חברויות פייסבוק בעוד באפריקה הריכוז הנמוך ביותר. אירופה מחוברת להפליא לפייסבוק וגם ישראל מתגלה כקרן און באפלת המזרח התיכון ואף רוסיה ברובה אינה מורגשת. כנראה שלא כל העולם בפייסבוק.