שתף קטע נבחר

 

חקירה נגד ר"מ קוסובו: "רוצח וסוחר באיברים"

הנציבות האירופית טוענת כי האשים תאצ'י חטף ורצח אסירים סרבים במלחמה כדי לקצור את איבריהם

ימים אחדים לאחר שנבחר לראשות ממשלת קוסובו, פרסמה הנציבות האירופית דו"ח חקירה מקיף, ולפיו האשים תאצ'י עומד בראש מאפיה אלבנית האחראית לרצח אסירים סרבים כחלק מרשת של סחר באיברים, סחר בסמים וסחר בנשק בכל רחבי מזרח אירופה. היום (ד') אמרו בנציבות שיחקרו את החשדות.

 

שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון אמרה היום כי "האיחוד האירופי מתייחס ברצינות רבה לחשדות על פשעי המלחמה והפשע המאורגן בקוסובו. אני מזמינה את חוקר הציבות האירופית דיק מרטי להעביר את הראיות לאיחוד האירופי כדי שיפתח בחקירה".

 

העתק של הדו"ח שפירסמה הנציבות האירופית, בתום חקירה מאומצת שארכה שנתיים, הגיע לידי העיתון הבריטי "גרדיאן". שם נטען כי תאצ'י רצח בעצמו לפני כעשור אסירים סרבים כדי לקצור את איבריהם, וכי כיום, אחרי שצבר כוח והשפעה, הוא למעשה ראש מאפיה, שהיא חלק מרשת בינלאומית החולשת על כל מזרח אירופה.


ר"מ קוסובו "ראש מאפיה העוסקת בסחר באיברים, בסמים ובנשק"  (צילום: רויטרס)

 

דיק מרטי, החוקר הראשי של הנציבות האירופית, צפוי להגיש את ממצאי דו"ח החקירה לנציבים האירופים מ-47 מדינות, בכינוס מיוחד שיתקיים ביום חמישי הקרוב בפריז.

 

בדו"ח נטען כי במהלך מלחמת קוסובו החל לפעול ארגון פשע מקומי בקוסובו, בשם KLA, שבראשו עמד כבר אז תאצ'י. בזמן המלחמה כוחותיו של סלובודן מילושביץ' ביצעו טיהור אתני במהלכו נרצחו יותר מ-10 אלפים אלבנים. "לפני עשור הקהיליה הבינלאומית נקטה גישה סלחנית כלפי אנשי KLA, שאף הם ביצעו פשעי מלחמה, משום שהיא ביקשה יציבות לטווח קצר".

 

לטענת מרטי, תאצ'י עצמו וארבעה חברים נוספים שהיו שייכים לקבוצת ההנהגה - קבוצת דרניצה - בארגון KLA רצחו אסירים סרבים במהלך המלחמה עצמה ובשנים שלאחר מכן. ארגון KLA הלך וצבר כח והשפעה וחיזק את אחיזתו בממשלה. "המעצמות המערביות ידעו ואף תמכו בארגון KLA ובקבוצת דרניצה, שהנהיגה את הארגון משום שהן רק רצו שקט באזור", טען מרטי.

 

לדבריו, החל בחקירה לבקשתה של קרלה דל פונטה, לשעבר התובעת הראשית של בית המשפט הבינלאומי לפשעים נגד האנושות בהאג. מרטי אמר כי דל פונטה פנתה אליו ואמרה כי "נבצר ממנה לחקור חשדות ולפיהם, מנהיגי KLA חטפו אסירים סרבים, הבריחו אותם מקוסובו לאלבניה, שם הם רצחו אותם וקצרו את איבריהם". 


ג'ונתן ראטל, תובע האיחוד, מול בית המשפט בפרישתינה (צילום:רויטרס)  

 

החקירה המקיפה הובילה לפתיחת הליך משפטי נגד המאפיה האלבנית. אתמול נעצרו שבעה חשודים. בדיון להארכת מעצרם הופיע תובע מטעם האיחוד האירופי, ג'ונתן ראטל, בבית המשפט המחוזי בפרישתינה, בירת קוסובו.

 

בדיון טען ראטל כי השבעה משתייכים למאפיה האלבנית ולרשת בינלאומית הנאשמת בסחר באיברים. "הנאשמים, ובהם בכיר במשרד הבריאות בקוסובו, משתייכים לרשת בינלאומית הנוהגת להציע לאנשים עניים ממולדובה, קזחסטן, רוסיה וטורקיה עד 20 אלף דולר בתמורה לאיבריהם".

 

בדו"ח של הנציבות האירופית נטען כי תאצ'י הוא "הבוס של המאפיה האלבנית שהחלה לפעול לפני כעשור, במהלך מלחמת קוסובו. זה התחיל מארגון שעסק במעשי פשיעה קטנים, אך הלך וצבר כח והשפעה עד שהפך לארגון ששורשיו נעוצים עמוק בממשלת קוסובו" וכעת הוא אף זכה בראשות הממשלה.

 

הנציבות האירופית מצטטת בדו"ח מקורות באף.בי.איי ובארגוני ביון נוספים. העיתון הבריטי "גרדיאן", אשר העתק של הדו"ח הגיע לידיו, דיווח כי "ראש ממשלת קוסובו תאצ'י נטל באלימות שליטה על שוק ההרואין, בעשור האחרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים