שתף קטע נבחר

עיסא הפליט משתקם: "כמו ילד שלומד ללכת"

בעקבות פרסום סיפורו ב-ynet, התגייסו אזרחים רבים למען עיסא עבדאללה, פליט מסודן שנורה בגבול מצרים והפך לנכה. למרות התרומות, עתידו לוט בערפל: "אם יצטרך שיקום ארוך, אין פתרון"

אזרחים טובים ממשיכים להאיר את דרכו של עיסא עבדאללה, הפליט הסודני שחצה את הגבול ממצרים לישראל עם חלום על חיים טובים יותר, אך מצא עצמו מסתמך על טוב לבם של זרים. עיסא נותר נכה לאחר שנורה בגבול על-ידי חיילים מצרים ונאלץ להתנייע באמצעות כיסא גלגלים. בארץ לא נמצא מוסד שיקומי שהסכים לקבלו, ורק לאחר שפעילים חברתיים וסטודנטים החליטו לאמץ אותו ולעזור לו להשתקם, נמצא לעיסא מקום בהוסטל בבאר שבע.

 

חשיפת סיפורו המרגש ב-ynet הביאה לגל של פניות מאזרחים שביקשו להגיש לו עזרה. תורמים אנונימיים אף פנו לארגון "רופאים לזכויות אדם", שליוו את הטיפול בעיסא, וביקשו לשלם את עלויות הטיפול הרפואי שלו. נוכח כך, הסכים באחרונה המרכז הרפואי "רעות" לשכן את עיסא באגף לרפואה שיקומית בחמישים אחוז הנחה, על מנת שיוכל ללמוד להסתדר בכוחות עצמו.

 

פליט נכה מול מדינה אדישה. צפו בכתבה על עיסא מאוקטובר

"עיסא הוא בחור צעיר ויש ללמד אותו הכל מהתחלה בתהליך השיקום", סיפר פרופסור אבי עורי, מנהל האגף לרפואה שיקומית במרכז לרפואה "רעות". "צריך ללמד אותו איך להסתדר בכיסא גלגלים ולהתמודד עם הנכות. זה כמו ילד שלומד ללכת לראשונה. הוא זריז ומבין, והוא כבר עושה את זה".

 

עיסא החל בטיפול ביום שני שעבר. לדברי שחר שוהם, רכזת פניות במרפאה הפתוחה של "רופאים לזכויות אדם", הסכום שנתרם אמור להספיק לארבעה וחצי חודשי טיפול, "אבל אם יצטרך שיקום ארוך יותר מזה - אין לנו פתרון עבורו. רק במקרי חירום חסרי מעמד יכולים לגשת לבתי חולים ולהתקבל במיון ללא תלות במעמדם או ביכולתם לשלם. למעשה, הבעיה שנוצרה במקרה של עיסא היא שהוא בגבול ולא נחשב למקרה חירום. הוא השתחרר מבית החולים במצב יציב, אך למעשה עומד בפניו עוד תהליך שיקום ארוך".

 

גם פרופסור עורי הביע חשש לעתידו של עיסא לאחר שישלים את תהליך השיקום במרכז. הבעיה העיקרית שניצבת בפניו היא לאן הוא הולך מפה? את זה הוא לא יודע, וזה סיפור לא פשוט".

 

אך על אף הדאגה הבלתי פוסקת, מקפיד "מטה המאבק למען עיסא" לציין את ההישג אליו הגיעו עם שיכונו באגף הרפואה השיקומית. מורן מקמל, סטודנטית ופעילה חברתית שטיפלה בעיסא, ביקשה להודות לתורם האנונימי, שלא הסכים לפרסום שמו. "אני מצרה שזה נעשה לא מתוך מדיניות מוסדרת של המדינה, אך שמחה שיש אנשים עם לב טוב, גם התורם וגם כל האנשים שסייעו ועזרו לעיסא ולנו. לפחות הסיפור הזה נגמר בסוף טוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני בן סימון
עיסא עבדאללה."זריז ומבין"
צילום: בני בן סימון
מומלצים