לבן-כתום: פילאף גריסים, בטטות ושום
פעם הן היו סתם מרכיב נשכח במרק העוף של סבתא, אבל עכשיו הגריסים חוזרות - ובגדול. השפית בל קפצן מציעה לכם לערוך איתן היכרות מחודשת בעזרת תבשיל צמחוני עם בטטות מקורמלות ושיני שום נימוחות
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות
גריסי הפנינה הן דגן בעל ערכים תזונתיים רבים. הסבתות שלנו הוסיפו אותן לחמין כדי לעבות את התבשיל, אבל כיום דווקא חסידי הבישול הבריא מגלים אותן מחדש וממליצים להוסיף אותן לתפריט. כאן מוצעת מנה מיוחדת ששמה את הגריסים העדינים הללו בקדמת הבמה לצד נגיעות של בטטות ושום. מתכון של השפית בל קפצן, באדיבות "סוגת".
המרכיבים (ל-6 מנות):
250 גרם גריסי פנינה
2 כרשות חתוכות לקוביות קטנות (רק החלק הלבן)
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
1 ליטר ציר ירקות או מים
5 ענפי טימין טרי
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כף חמאה
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1/4 כפית קינמון
1 כף סוכר חום
3 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
4 כפות קונפי שום
לקונפי שום:
שיני שום קלופות מראש שום שלם
1 כפית רוזמרין יבש
1 כפית טימין יבש
3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם
מלח ופלפל גס
שמן זית איכותי
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות (צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- קונפי שום: בקלחת קטנה מניחים את השום והתבלינים ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח. אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן ומחזירים שוב לאש עד שהשום מתרכך.
-
הפילאף: בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
- מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ואגוז המוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
- בקערה מניחים את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב. שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ואופים עד לריכוך הבטטות.
- מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם. מומלץ לפזר מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל.