בית הנבחרים: לא להכרה במדינה פלסטינית
החלטת בית הנבחרים האמריקני, שהתקבלה בהסכמה מפה לפה, מזכירה לאובמה שהקונגרס לצד ישראל. "ארה"ב לא תכיר במדינה שתוכרז חד-צדדית, וגם תטיל וטו במועצת הביטחון לצעד כזה שייעשה ללא הסכמת ישראל"
בעוד המשא ומתן המדיני עודו שרוי בקיפאון, הקונגרס האמריקני שופך מים צוננים על הדרישה הפלטינית להכרה חד-צדדית במדינה. בית הנבחרים העביר לפנות בוקר (יום ה') החלטה המביעה התנגדות לצעד שהחל לקדם אבו מאזן, להכרה במדינה בגבולות 67' בלי הסכם עם ישראל. להחלטה תוקף הצהרתי בלבד, אולם היא מדגישה את עמדת ממשל אובמה ו"מחשקת" את הנשיא.
לפי ההחלטה, שהתקבלה תוך הסכמה כללית ללא הצבעה בין חברי הבית, ארצות הברית
לא תכיר במדינה פלסטינית שתוכרז חד צדדית, ותטיל וטו על כל הצעת החלטה שתובא להצבעה במועצת הביטחון של האו"ם להכיר במדינה, ללא הסכם עם ישראל.
יו"ר ועדת החוץ בבית הנבחרים, הווארד ברמן, יזם את הצעת ההחלטה, לפי הנוסח המדויק שלה ארצות הברית תביע "תמיכה במשא ומתן לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ותגנה אמצעים חד צדדיים להכריז או להכיר במדינה פלסטינית או לכל מטרה אחרת". עוד נכתב כי "שלום אמיתי ובר קיימא יכול להיות מושג רק במשא ומתן ישיר בין הצדדים".
בית הנבחרים הזכיר כי המנהיגים הפלסטינים מאיימים כי יכריזו חד צדדית ומבקשים הכרה באו"ם ובמוסדות בינלאומיים של מדינות העולם. "ב-24 בנובמבר 2010 הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן) כתב לנשיא ברזיל בקשה להכיר במדינה פלסטינית,
בתקווה שפעולה זו תעודד מדינות אחרות להכיר במדינה פלסטינית". בעקבות הפנייה הכירו ברזיל, ארגנטינה ואורוגוואי במדינה בגבולות 67'. ההחלטה שיזם ברמן כוללת גם קריאה לממשל להוביל מאמץ דיפלומטי לשכנוע מדינות אחרות להתנגד לצעדים כאלו.
עוד קרא בית הנבחרים להנהגה הפלסטינית להפסיק את הפעולות לעקוף את המשא ומתן, ובפרט מאמציהם לזכות בהכרה במדינה. ההחלטה שהתקבלה קוראת לאבו מאזן לחדש באופן מיידי את השיחות הישירות עם ישראל, ומביעה תמיכה בעמדת ממשל אובמה, המתנגד להכרזה החד צדדית.