שיכור ולא מיין: קינוחי סילבסטר
מה קורה כשמערבבים שוקולד עם אלכוהול? הרבה דברים טובים, כמו שמוכיח הקונדיטור מיקי שמו עם שלושה מתכונים לעוגות, פשוטות להכנה, שגורמות לשיכרון חושים ועוזרות לנו להתחיל את השנה החדשה עם חיוך
חגיגות הסילבסטר מלוות, בדרך-כלל, בהרבה אלכוהול וקינוחים מתוקים. האלכוהול הרב הוא, ככל הנראה, בכדי לעזור לנו לשכוח את הדברים שעדיף להשאיר מאחור, ומבחינת הקינוחים, כדי שתהיה זו שנה חדשה ומתוקה.
הקונדיטור מיקי שמו החליט לשלב בין שני החומרים וליצור קינוח משכר, כשהמטרה היא מנות שכולנו יכולים להכין. רגע שלפני שמתחילים, יש שני דגשים ששמו רוצה שתדעו: "כאשר עובדים עם אלכוהול, חשוב להקפיד על שני כללים: ראשית, לבחור באלכוהול איכותי ככל האפשר - התוצאות תלויות ברוב המקרים באיכות חומרים הגלם, שכן הטעמים חדים ביותר. ושנית, מומלץ להוסיף את האלכוהול בסוף ולהימנע ככל האפשר מאפייה ובישול (חימום אפשר בהחלט) על מנת לשמור על המרקם התוסס של האלכוהול וטעמו הייחודי".
אתם מוזמנים לחגוג עם שלושה מתכונים פשוטים להכנה: מוס שוקולד לבן עם ליקר אייריש קרים מתוק, מוס שוקולד תפוז שמשתבח בנגיעות ליקר גרנד מרינייר וטורט שוקולד חלב שיוצא לדייט נועז במיוחד עם כמה שוטים של ויסקי איכותי.
טארט שוקולד חלב וויסקי
המרכיבים:
למרנג שוקולד:
1 כוס סוכר
5 חלבונים
1 כף קקאו 2 כפות אבקת סוכר מנופה
למוס שוקולד חלב ויסקי:
1/2 2 מיכלי שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד חלב
1/3 כוס ויסקי
טארט שוקולד חלב וויסקי (צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- מרנג שוקולד: מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את הסוכר והקקאו פנימה.
- מזליפים שני בסיסים בקוטר 24.
- אופים בטמפ' של 110 מעלות במשך כשעה וחצי.
- מוס שוקולד ויסקי: מכינים גאנש על ידי ערבוב 1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה עם שוקולד חלב מומס.
- מוסיפים את הוויסקי ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
- מקציפים את הגאנש עם עוד מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת מוס יציב.
- הרכבת הטארט: מרכיבים את העוגות לפי הסדר הבא: בסיס של מרנג שוקולד, מעליו קרם שוקולד וויסקי, שכבה של מרנג שוקולד ומעליה קרם שוקולד ויסקי.
- לציפוי העוגה השתמשו בשוקולד חלב או מריר מומס
מוס שוקולד לבן ואייריש קרים
המרכיבים:
לבסיס הספונג' עם שקדים:1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס מים
3 חלבונים
לקרם שוקולד לבן עם ליקר אייריש קרים:
2 מיכלים של שמנת מתוקה
1/2 כוס אייריש קרים
300 גרם שוקולד לבן
6 גרם ג'לטין
1 כף סוכר
1/2 כפית קפה נמס
לקישוט:
קוקוס קלוי
שוקולד חלב
מוס שוקולד לבן ואייריש קרים (צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- בסיס הספונג': מכינים מרנג איטלקי מהסוכר, המים והחלבונים. מקפלים את השקדים ואת אבקת הסוכר לתוך התערובת.
- מכינים שני בסיסים ואופים בטמפ' של 160 מעלות במשך כחצי שעה.
- קרם שוקולד לבן עם ליקר אייריש קרים: מכינים גאנש ממיכל שמנת מתוקה בתוספת הכוס אייריש קרים, שוקולד לבן והג'לטין.
- לאחר שהגאנש התקרר לטמפ' החדר מקציפים מיכל נוסף של שמנת עם הסוכר והקפה.
- את התערובת המתקבלת מקפלים לתוך הגאנש.
- הרכבת המוס: מרכיבים את המנה לפי הסדר הבא. ראשית את בסיס הספונג', מעליו שכבה של קרם שוקולד לבן ואייריש קרם, מעל שכבה נוספת של בסיס ומעל את קרם השוקולד הלבן עם האייריש קרים.
- לקישוט ניתן להשתמש בקוקוס קלוי ושוקולד חלב לעיטור.
מוס שוקולד תפוז וגרנד מרינייר
המרכיבים:
לספונג' שוקולד:4 ביצים מס' 1
1/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
קורט מלח
2 כפות שמן
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כף קקאו
למוס שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
3 מיכלי שמנת מתוקה
2 כפות גרנד מרינייר
מיץ מ-1/2 תפוז
לקישוט:
תלתלי שוקולד לבן
תלתלי שוקולד חלב
מוס שוקולד תפוז וגרנד מרינייר (צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- ספונג' שוקולד: מקציפים יחד את הביצים, הסוכר והמלח עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים, בתנועת קיפול, את הקמח ואבקת האפייה, ולבסוף את השמן.
- מכינים שני בסיסים ואופים בטמפ' של 170 מעלות עד שהקיסם יבש.
- מוס השוקולד: מכינים גאנש על ידי ערבוב השוקולד המריר ו-1/2 1 מיכלים של שמנת מתוקה מעל לאש קטנה.
- מצננים בטמפ' החדר.
- מקציפים את 1/2 1 מיכלי השמנת המתוקה הנותרת יחד עם הגרנד מרינייר ומוסיפים את מיץ התפוז, מערבבים עד ליצירת קציפה רכה.
- מקפלים את הגאנש שהתקרר את תערובת השמנת המתוקה.
- הרכבת המנה: מרכיבים את המוס על פי הסדר הבא: ראשית בסיס ספונג', מעליו קרם שוקולד וגרנד מרינייר. לאחר מכן מניחים בזהירות שכבה נוספת של בסיס ספונג ומעליה קרם שוקולד וגרנד מרינייר.
- לציפוי וקישוט מניחים מעל תלתלי שוקולד לבן או שוקולד חלב.
- מיקי שמו הוא הבעלים של רשת שמו הקונדיטוריה