שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

עד לעונג הבא

גיא חג'ג ממתין להופעת חו"ל שווה באופק, כי בינתיים לוח השנה של 2011 ריק מדי. עד אז הוא ממליץ להקשיב לאלבום מחידושי ג'ואנה ניוסם ומנסה להבין איך היו-יו אמור לחזור למעלה

וזהו. הופעה אחת של איזובל קמפבל ומארק לאנגן בבארבי, ופתאום התרוקן הקלנדר. אני מדפדף בלוח השנה שלי בעיניים כלות אך לשווא - אין הופעת חו"ל שווה באופק. למה נמתין עכשיו? בפעם האחרונה שביכיתי כאן במדור את היעדר ההופעה הבאה, הכריזו תוך ימים ספורים על שלל הופעות שוות.

 

אולי גם הפעם, בעודי מקטר, יד מסתורית חותמת חוזה על הופעה של ניל יאנג או סיגור רוס, נסתפק אפילו באיזה גריזלי בר. הלוואי. הלוואי ש-2011 תהיה שנה של הופעות חו"ל מפתיעות לטובה. ועכשיו, בחזרה מהחלומות אל המסך: איזה מין שלל עלה בחכתי השבוע?

 

קליפ השבוע

כשהייתי נער צעיר חלמתי לרכוש מיומנות מופלאה ולשלוט ברזיו של אחד הסודות המכניים הגדולים של המאה העשרים: היו-יו. כן, רציתי להוציא את הכלב לטיול, לנדנד את היו-יו בתוך קשר סבתא סבוך, ולהרשים את כל הדודים שלי. אני עדיין עובד על החלק שבו היו-יו חוזר למעלה.

 

 

אמן יו-יו טוב ממני בהרבה מאכלס את הקליפ החדש של Fujiya & Miyagi, לשיר בעל השם הבלתי צפוי "YoYo". השיר פחות חשוב כאן, אף על פי שהוא חמוד ומזכיר את הרגעים הגרוביים יותר של יו לה טנגו. העיקר כאן הוא הקליפ המשעשע, בו אמן היו-יו לא בוחל באף תכסיס כדי להפיל את יריביו בתחרות הכישרונות הצנועה הזו.

 

ארוחת החינם של השבוע

בסך הכל שלושה אלבומים הוציאה ג'ואנה ניוסם הצעירה, אבל זה הספיק כדי לסמן אותה כאחת היוצרות הגדולות של העשור. כן כן, מה ששמעתם. לא פחות. ניוסם, שנתנה השנה בישראל את אחת ההופעות היפות ביותר שנראו ונשמעו כאן, שלחה גלי הדף בכל קהילת הפולק והאינדי האמריקאית. מספיק כדי שתקבל, רק שש שנים אחרי אלבום הבכורה שלה, מחווה בדמות אלבום חידושים לשיריה.


ניוסם. חידושים למען מטרה טובה

 

רוב המוזיקאים המשתתפים כאן אינם מוכרים, והפעם זה אפילו יתרון. אם כבר אנחנו מקבלים שירים שאנחנו כבר מכירים ואוהבים (בהנחה שכבר התאהבתם בניוסם), לפחות נכיר אמנים מעניינים חדשים. כדי להקל את המפגש נחלצים לעזרתנו כמה שמות מוכרים יותר, כמו בילי בראג, M. Ward ואוון פאלט (Final Fantasy). כל אחד מושך את השירים למקום אחר: Soul, פולק עם ביטים אלקטרוניים ועוד ועוד רעיונות כיד המלך. השירים של ניוסם מעוררים יצירתיות אצל עמיתיה המוזיקאים.

 

את האלבום כולו אפשר לשמוע חופשי ב-Soundcloud, ואם נהניתם תוכלו לתרום לקרן של OxFam המטפלת בנפגעי השיטפונות באפגניסטן. תרומה של 10 דולר ומעלה תזכה אתכם בעותק דיגיטלי מלא להורדה של האלבום.

 

אמן השבוע 

זה מסוג הסיפורים שקורים רק בעידן הרשת: להקה אנגלית שמנגנת מוזיקה אמריקאית עם השפעות אפריקאיות, ומשתמשת באיקונוגרפיה רוסית באלבום הבכורה שלה. נשמע קצת כמו התחלה של בדיחה מוזיקלית, אבל התוצאה רחוקה מלהיות בדיחה.

 

Ariya Astrobeat Arkestra הוא הרכב בן תשעה נגנים מלידס, שמנגן Fאנק וג'אז בהשראת מוזיקה אפריקאית. הגרוב שולט כאן, והשילוב של המקצבים האפריקאיים עם כלי הנשיפה ממלא את הלב בשמחה בסיסית, בחגיגה. אלבום הבכורה של הלהקה, שנקרא על שמה, יצא בחודש שעבר וניתן להאזנה מלאה ומומלצת עד מאוד ב-Bandcamp. אם תאהבו, תוכלו להוריד גרסה דיגיטלית איכותית תמורת 6 פאונד בלבד (בערך 33 שקל).

 

שמעתם משהו מעולה לאחרונה, שאתם לא מפסיקים לזמזם? ספרו לנו בתגובות, נשמח להאזין!

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסטרוביט. הגרוב שולט
ניוסם. סומנה כאחת היוצרות הגדולות של העשור
לאתר ההטבות
מומלצים