ההורים ישלמו: ויצ"ו ונעמ"ת לא יספקו תחליף חלב
מחשש לבריאות הילדים, משרד התמ"ת חידד נוהלים למעונות המסובסדים. ההורים, שכעת ייאלצו לשלם מכיסם: "לא הוגן, עדיף כבר לשלוח אותם לגנים פרטיים"
לאחרונה הודיעו הגננות שהגנים לא ימשיכו לשאת באחריות לאספקת תחליבי חלב לפעוטות, אלא רק להאכלת הילדים, באמצעות תחליפי המזון שירכשו ההורים מכספם. הורים משלמים לגן בממוצע בין 1,000 ל-1,500 שקלים בחודש, וכעת ייאלצו לשלם עוד כמה מאות שקלים עבור המזון.
"הסיבה העיקרית לכך שההורים שולחים את הילדים שלהם למעונות של ויצ"ו או נעמ"ת היא סיבה כלכלית, מתוך כוונה לצמצם את העלויות", אמרה האם. "אבל ברגע שאנו נאלצים לממן גם את תחליפי החלב אז הפערים הכספיים בין המעונות המסובסדים לגנים פרטיים מצטמצמים מאוד ואולי כבר עדיף לשלח את הילדים לגנים פרטיים".
הורה אחר הוסיף: "אין ספק שכל הורה יודע הכי טוב מה תחליף החלב המתאים לילדו, אבל היה ראוי שלפחות בעקבות כך שההורים יממנו את המזון אז הגנים יוזילו את העלויות החודשיות".
ממשרד התמ"ת נמסר בתגובה: "אין מדובר בהנחיה חדשה, אלא בהבהרה שפורסמה לאחרונה בנושא על-ידי האגף למעונות יום במשרד.
על-פי סל התשומות של מעון יום - אין המפעיל מחויב לספק לתינוקות פורמולות או תחליפי חלב אלא ארוחות (מזון מוצק/טחון) המותאמות לתינוקות מגיל שישה חודשים על-פי תפריט תזונאית".
במשרד התמ"ת הבהירו ש"אין לספק תחליפי חלב לתינוקות במעונות יום לאור הנזקים שעלולים להיגרם לתינוקות, בגלל רגישות או אלרגיה לסוג תחליף חלב מסוים אשר כל מעון ירכוש לפי ראות עיניו. הנושא חייב להישאר בתחומי אחריותו של ההורה ועליו לספק את התחליף שהוא בחר ורכש לילדו".