יום המרק: כדי שכולם יהיו שבעים
במסגרת יום המרק שיחול מחר (ג') בשיתוף עמותת "לשובע" וגופים רבים אחרים, ולמען אלו שמזלם לא שפר עליהם, ארבעה מהשפים המתנדבים מכינים איתכם מרקים חמים שיחממו לכם את הבטן וגם את הלב
ביום ג', ה-21 לדצמבר יציינו ברחבי הארץ את 'יום המרק', שמטרתו לסייע לעמותת "לשובע" להאכיל את הנזקקים. בעלי מסעדות שונות וכן שפים רבים ומוכרים הצטרפו למען המטרה הנעלה הזו כדי שכולנו נוכל לאכול צלחת של מרק חם ומשביע. ארבעה מהשפים נותנים לכם הצצה למרקים החביבים עליהם.
מרק וישיסואז
מתכון של מאיר אדוני, מסעדת "כתית". אצלנו המרק מוגש בליווי טורטליני קונפי כרשה, סקאלופ, פטריות פורצ'יני טריות ושמן ארגן
המרכיבים (ל-6 מנות):
400 גרם תפוחי אדמה מזן ראטה, קלופים וחתוכים גס
200 גרם כרשה, שטופה היטב ופרוסה לפרוסות ברוחב 1 ס"מ
1 ראש שום קלוף
2 עלי דפנה
1/2 1 ליטר ציר עוף/ירקות
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 גביעי שמנת חמוצה של פעם
100 גרם חמאה
מלח ים
אגוז מוסקט
1 כף סוכר
1 כף חומץ שרי
מרק וישיסואז כפי שהוא מוגש במסעדת כתית (צילום: נעמה פלד, בייגלה)
אופן ההכנה:
- מאדים כחמש דקות את הכרשה ושיני השום בחמאה (מוסיפים 50 מ"ל מים בזמן האידוי כך הכרישה לא מקבלת הזהבה והאידוי טוב יותר), מוסיפים את תפוחי
- האדמה, עלי הדפנה הציר והשמנת המתוקה ומבשלים כ 45 דקות על אש נמוכה,
- מכבים ומניחים למרק "לנוח" כ 30 דקות. טוחנים בבלנדר עם כמות הנוזלים
- הרצוייה ע"מ לקבל מרקם קטיפתי וסמיך (לא מדי). מחזירים לאש משלימים עם
- אגוז מוסקט, מלח סוכר וחומץ, מוסיפים את השמנת החמוצה מביאים לרתיחה
- ומצננים עד להגשה.
מרק עגבניות עם לחם
מתכון של שף אבנר לסקין
המרכיבים (ל-6 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל ס"מ
2 שיני שום קצוצות דק
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל ס"מ
1 בקבוק פסטה די פומודורו (עגבניות מרוסקות איטלקיות)
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 ליטר ציר עוף או ליטר מים רותחים עם 2 כפות אבקת מרק עוף מומסת
1/2 כוס יין לבן
250 גרם לחם שאור כפרי רצוי מיום קודם, קרוע לחתיכות גדולות בידיים
1 חופן עלי בזיליקום טרי חתוכים גס
2 כפות פרמזן מגורד
אופן ההכנה:
- שמים סיר גדול, מעל להבה בינונית, שמן זית, בצל, סלרי, שום וגזר, ומטגנים יחד שלוש דקות.
- מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים יחד חמש דקות.
- מוסיפים ציר מרק או מים עם אבקת מרק, ומביאים לרתיחה. כאשר המרק רותח מקטינים ללהבה נמוכה ומבשלים 30 דקות.
- כשהמרק מוכן, לאחר 30 דקות, מוסיפים את קרעי הלחם והבזיליקום
- מערבבים היטב מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל פרמז'ן ומגישים מיד.
- ניתן לשמור את המרק בשלב שלפני הכנסת הלחם. כאשר הלחם והבזיליקום בתוך המרק לא ניתן לשמור אותו.
- המרק ישמר היטב עד יומיים בכלי אטום ויש לחמם אותו לפני ההגשה.
מרק טורטייה
מתכון של ניר צוק, מסעדת "קורדליה"
המרכיבים:
5 פלפלים ירוקים
2 פלפלים אדומים, חתוכים גס
15 עגבניות, חתוכות גס
1 צרור כוסברה
1 כף צ'ילי
5 שיני שום פרוסות
1/3 כוס שמן זית
2 כוסות רסק עגבניות
1/2 כוס רוטב סויה
1 כף סוכר
בלילה מ-3 כפות קמח ו-1 כוס מים
1/2 2 ליטר ציר בקר/עוף/ירקות
מרק טורטייה של ניר צוק
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים קלות את השום והצ'ילי.
- מוסיפים את רסק העגבניות, בוחשים ומוסיפים את הירקות והכוסברה.
- מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
- מסננים את הנוזל ומחזירים לאש. מתבלים בסויה וסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את בלילת המים והקמח, ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות.
- מגישים עם שמנת חמוצה, גבינה מגוררת ונאצ'וס.
מרק סבתא סאן
ציר עוף אסיתי, חזה עוף צלוי, אטריות ראמן, גזר, כרוב, ובצל ירוק. באדיבות מסעדת ריבר
המרכיבים:
לציר מרק:
4 רבעי עוף
6 יחידות כנפיים
2 בצל
2 כרשה
גזר
בצל ירוק
קוביה של ג'ינג'ר
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
3 גבעולים סלרי אמריקאי
צרור כוסברה
למילוי המרק:
2 כפות שמן
1 גזר פרוס לרצועות דקות
כרוב לבן פרוס לרצועות
1 כפית שמן סומסום
1 כפית רוטב סויה
1 חזה עוף צלוי פרוס לרצועות
לקישוט:
בצל ירוק
אטריות יבשות
מרק סבתא סאן (צילום: עודד מרום)
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל החומרים של ציר המרק לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעתיים ומסננים.
- מחממים בווק 2 כפות שמן. מוסיפים את הגזר והכרוב הלבן, ומטגנים כדקה.
- מערבבים 3 מצקות ציר עוף, שמן שומשום ורוטב סויה ומוזגים לקערת מרק.
- מניחים מעל למרק חזה העוף הצלוי, מפזרים בצל ירוק ומוסיפים אטריות יבשות.
- עשה לכם חשק לעוד מרק? היכנסו לעמוד המרקים
- לפרטים ותרומות לעמותת לשובע לחצו כאן