Word Lens: הרחפת כבר לא עמוסה צלופחים
מתקשים עם השפה בחו"ל? נמאס לכם משיחוני כיס, אפליקציות מילון וכמובן - מלפענח את האנגלית של בני המקום? אפליקציה לאייפון מאפשרת לתרגם מיידית כל טקסט שמופיע לעיני המצלמה. המציאות מתרחבת
זוכרים את המערכון הקלאסי של מונטי פייטון, בו נכנס תייר לחנות טבק ובידו מילון מקולקל, וטוען שהרחפת שלו מלאה בצלופחים? לא קל להתנהל בחו"ל כשאתם לא דוברים את שפת המקום, וצריכים לנסות להשתמש במילוני כיס מעצבנים, או להסתמך על האנגלית של המקומיים (הייתם פעם בצרפת, איטליה או ספרד? זה ממש לא עובד).
Word Lens, אפליציה חדשה שעלתה לאחרונה לאפסטור של אפל מציגה יכולת תרגום מהפכנית. מראים למצלמת האייפון טקסט בשפה אחת (נניח, תפריט במסעדה או שילוט דרכים), והוא מוצג על המסך באנגלית בן רגע. איך זה נראה? הנה, ככה:
איך זה עובד? אלגוריתם התוכנה מזהה את המילים שלעיני המצלמה, ומתרגמת אותן מיידית בהתאם למאגר נתונים שמובנה בה. תהליך העיבוד נמשך בין שברירי שניה לשניות בודדות, והוא לא תלוי בגישה לשרת מרוחק. מה זה אומר? שתוכלו לתרגם טקסטים גם בלי שהסמארטפון שלכם יהיה מחובר לאינטרנט. כל מה שתצטרכו לעשות זה להציג את הטקסט המלא למצלמה, כדי שהתוכנה תוכל להסתייע בהקשרי המילים בתרגום.
לא מפענחת כתב של רופאים
את האפליקציה המעניינת פיתחה חברת קווסט ויז'ואל. מדובר במהפיכה אמיתית בתחום התרגום ובכלי עזר שימושי כשאתם נוסעים לטיולים. בשלב זה, מדובר באפליקציה ראשונית בלבד – היא יודעת לתרגם רק אנגלית לספרדית ולהיפך. אוטביו גוד מקווסט ויז'ואל אמר בסרטון שהועלה ליוטיוב שהחברה עובדת על פיתוח הגירסאות הבאות שלה, בהן תהיה תמיכה בשפות נוספות.
לתוכנה יש מגבלה מובנית נוספת – יש לה מגבלת פיענוח פונטים. המשמעות היא שהיא לא תצליח לתרגם כתב לא אחיד (כמו זה של הרופא שלך, למשל) או על פונטים מסוגננים במיוחד. תוכנת Word Lens עצמה היא חינמית, אבל כל ערכת שפה עולה חמישה דולר. הערכות גם אינן מלאות – ותצטרכו לשלם על אנגלית-ספרדית וספרדית-אנגלית בנפרד.
מציאות מורחבת: לא היה נבדל. איפה חנינו?
Word Lens היא עוד תוכנה שמתבססת על עקרונות המציאות המורחבת (AR) - הוספה של תוכן ורכיבים דיגיטליים לתמונת וידאו במכשירים ניידים. תרגום הוא רק אחד מהשימושים המעניינים של טכנולוגיה זו.
יישומי AR יוכלו להראות לקהל במשחקי כדורגל בדיוק מי נמצא בנבדל בזמן אמת, לעזור לכם למצוא מסעדות ובתי עסק רק על ידי כיוון הטלפון, לאתר את האוטו בקלות אחרי שחניתם בעיר זרה ואפילו לקבל מידע על אנשים ברחוב דרך המצלמה (אנשים שהסכימו לחשוף אותו, כמובן).
ישנן גם אפליקציות AR לטוויטר, תוכנות ניווט, כרטיסי ביקור מדברים וגם דפדפן AR, שמציג כל מידע שימצא ברשת על כל מה שתמצאו אתם בעולם האמיתי. גם בישראל נכתבו מספר אפליקציות AR - כמו תוכנה של בנק לאומי שמראה לכם היכן הסניף הקרוב, ומהן שעות הפתיחה שלו. עם זאת, השימוש העיקרי של ה-AR בימינו היא להעשיר משחקים.
עם כמה שנחמד לפוצץ חלליות TIE מעל לבנייני השכונה שלכם, להשמיד מסוקים סובייטים ברכבת התחתית או להקים מבצר וירטואלי על השולחן שלכם (ואז לפוצץ כל מיני דברים) - אפשר לראות שלתוכנות המציאות המורחבת יש עוד הרבה לאן להתרחב ולהתפתח. בנוסף, רבות מהן לא פועלות באופן חלק, או שמחייבות חיבור רציף לרשת.
יש להניח ששיפור בביצועי הסמארפונים יאפשר שילוב אלגוריתמים מורכבים יותר בתוכנות ה-AR, וכך נוכל לקבל יותר מידע על מה שרואה המצלמה, ובמהירות.