שיא המתיקות: כנאפה בניחוח ורדים
לא כולם מתחברים לקינוח הערבי שמפגיש מתיקות עזה מצד אחד עם גבינת צאן בעלת טעם דומיננטי מצד שני. אבל מי שכן אוהבים את הכנאפה ישמחו לגלות את הגרסה הבאה, עם ניחוח ורדים משכר
כנאפה גבינת כבשים בסירופ ורדים
מתכון של השף לירן גרודה, קייטרינג הקינוחים "דיזרטארט"
המרכיבים:
350 גרם גבינת כבשים קשה, שהושרתה במים כחצי שעה
200 גרם (קצת פחות מכוס) סוכר
400 גרם (קצת פחות מ-2 כוסות) אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
110 גרם (כחצי כוס) אבקת סוכר
לסירופ:
200 גרם סוכר
200 מ"ל מים
10 פקעות ורדים יבשים
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
לקישוט:
פיסטוק קלוי
(צילום: מור סגל)
אופן ההכנה:
- כנאפה: מסננים את הגבינה ולשים אותה ביד לאט עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מערבבים את אטריות הקדאיף עם החמאה והסוכר.
- משמנים קלות תבניות אישיות ומרפדים אותן בקדאיף, תוך שיוצרים שקע במרכז. ממלאים את השקע בגבינה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
- סירופ: מערבבים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מסננים ושומרים חם.
- כששערות הקדאיף מזהיבות מוציאים את הכנאפה מהתנור ומזלפים בעדינות את הסירופ החם. מקשטים בפיסטוק קלוי ומגישים מייד.
כנאפה
צילום: מור סגל
מומלצים