אוורירי ומהודר: מוס יוגורט עם תותים
יתכן ותערובת המוצרים הבאה תגרום לכם להרמת גבה, אבל השילוב של יוגורט כבשים, שמנת מתוקה ותותים ברוטב בלסמי יוצר קינוח מצוין שחייבים לנסות
מוס יוגורט כבשים עם תותים ברוטב בלסמי
השף לירן גרודה מקייטרינג הקינוחים "דיזרטארט"
המרכיבים:
למוס יוגורט:1/4 1 כוסות (300 מ"ל) יוגורט מסונן בבד חיתול ל-5-10 שעות
כ-1/2 (100 גרם) אבקת סוכר
כ-1 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה
כ-1/2 כוס (100 גרם) גבינה רכה, רצוי גבינת כבשים
לעיטור:תותים טריים
מעט רוטב בלסמי
מוס יוגורט כבשים עם תותים ברוטב בלסמי (צילום: מור סגל)
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את היוגורט, אבקת הסוכר והגבינה הרכה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- מקציפים שמנת מתוקה עד לדרגת יוגורט ומקפלים עם מסת הגבינה.
- מעבירים לקירור למשך שעה.
- פורסים תותים לצורה הרצויה מזליפים מעט בלסמי ומערבבים קלות.
- הגשה: מסדרים בכוס או בצלוחית את התותים בתחתית ומזלפים את המוס מלמעלה או לחילופין.
מוס יוגורט כבשים עם תותים
צילום: מור סגל
מומלצים