שתף קטע נבחר
 

מאפה חיש: מתכון לקיש

מזג האוויר מבלבל, מצד אחד הלילות קרים ומתחשק איזה מרק חם, מצד שני שעות הצהריים חמימות ומזמינות איזו ארוחה קלילה שלא מצריכה השקעה. בדיוק בשביל זה המציאו את הקיש, הנה אחד שיש בו תירס וגבינה, לא צריך יותר מזה

קיש תירס

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ): 

לבצק:

1/2 1 כוסות קמח רגיל

100 גרם חמאה או מרגרינה (אפשר גם 1/2 כוס שמן במקום)

1/2 כפית מלח

2 חלמונים

4 כפות מים או חלב

למלית:

1 קופסת שימורים (550 גרם) תירס, אפשר גם לייט

1 בצל לבן פרוס

1 ביצה טרופה

1 כוס גבינת פטה מגוררת

1 כוס גבינה צהובה (מכל סוג) מגוררת

1/2 כוס שמנת לבישול

קורט מלח

קורט פלפל שחור 


קיש תירס (צילום: index open) 

 

אופן ההכנה:

  1. בצק קיש: מעבדים יחד את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מערבבים יחד את המים/חלב עם החלמונים ומוסיפם בהדרגה, תוך כדי המשך עיבוד, אל תערבות הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים את כדור הבצק בניילון נמצד ומכניסים למקרר למשך 15-20 דקות.
  4. המלית: מטגנים את פרוסות הבצל עד שהן משחימות קלות, כ-10-15 דקות. מוסיפים את התירס ומערבבים יחד למשך 5 דקות, מוסיפים את השמנת ומערבבים יחד למשך כ-5-7 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  5. הכנת הקיש: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לקוטר תבנית 26 ס"מ, מעבירים לתבנית.
  6. מערבבים יחד את המלית עם גבינת הפטה, משטחים מחצית מהכמות על הבצק, מפזרים 1/2 כוס גבינה צהובה, מפזרים את יתר המלית ומעליה את יתר הגבינה הצהובה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהגבינה מבעבעת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים