שתף קטע נבחר
 

יש תרומה לאגרה

המעבר בין האירועים שקרו במדינתנו הקטנה הוציא את רפי אהרונוביץ' מהבית במטרה לסייע, בצורה הטובה בעיניו, לנזקקים. בדרך הוא עצר לאכול משהו וגם נזכר במתכון לגולאש לוהט שאולי יחזיר את החורף

כרגיל, חברים, המציאות עולה כל דמיון - בהפרש של מספר ימים הצליחו כוחותינו לעבור מגחלים ולהבות לגשם, ברד ושלג. למרות הכאב, אני חייב לציין שבאופן אישי נמאס לי לעזור למדינה לעזור לאזרחיה. אני לעולם לא תורם בסופר חיתולים ליושבי המקלטים בזמן מלחמה ולא מוכן לשלוח סנדוויצ'ים ומים לכבאים בזמן אסון. אני מוכן לשלוח צ'ופרים, אני מוכן אפילו לתרום בגדים לעזרה ראשונה, אבל בשביל חיתולים, מים וסנדוויצ'ים יש שר אוצר, שר פנים, ימ"חים ושרותי חירום.

 

לסיכום פרק המחאה הפוליטית, אציין כי אני, באופן אישי, רוצה לדעת שאם יום אחד הגג מתמוטט מעל ראשי, אני לא צריך לחכות לעזרה של סנדוויץ' ו/או חיתול. חוץ מזה, יש לי רעיון איך אנחנו כן יכולים לעזור. מה שצריך לעשות ומהר זה לצאת לשטח. לא לתרום, כי אם לקנות. לקנות אוכל, לינה, סופ"שים, למלא צימרים, אתרי ספא ומסעדות באזורי האסון. אני, למשל, התחלתי ליד הבית. אני לא יודע למה, אולי בגלל שזה קרוב, וכדי לתרץ חשבתי לעצמי: עניי עירך קודמים. לא שאני כל כך מרחם על החבר'ה בנמל אבל הוא שינה את מראהו לגמרי אחרי הסופה.

 

מיד לבשתי מכנסיים קצרים, גופייה צבעונית והלכתי לאכול ארוחת בוקר ב'יוליה'. הסלט טוב כרגיל והצוות חייכן כתמיד, אפשר להמשיך. המשכתי לשוק המקורה ואני קורא לכם - אחריי! להצביע ברגליים! לקנות דגים, בשר, ירקות, להעמיס כמה גבינות לקינוח. זה יחזיר אותם לשגרה. ואולי אפילו ייתן לנו תקווה שתוך כמה שנים העסק יתפתח ליותר דוכנים שאפשר לשבת לאכול בהם, שכן אני, אחרי הליכה מזורזת ושני סנדוויצ'ים עם הרינג, כמעט נעצתי ביס בראש של פרידה חיה.

 

עד כאן מהרהורי לבי, ונעבור להרהורי בטני, וליתר דיוק, למרק שהולם את מזג האוויר החורפי שקפץ לביקור בזק ונקווה שישוב במהרה. זהו מרק בנוסח גולאש. לפני שאתם קופצים, אעדכן שאין כל קשר בינו לבין גולאש. אלא מה, במחוזותינו, עוד מזמן השירות הצבאי, כל בשר שחתוך לקוביות הוא גולאש.


(צילום: index open) 

 

מרק בנוסח גולאש

המרכיבים (ל-6 סועדים שאוהבים מרק פיקנטי):

1 ק"ג בשר בקר (שריר, צלי כתף או צ'ך) חתוך לקוביות קטנות מאוד, 1.5X1.5 ס"מ

2-3 כפות קמח

3 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות

6 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 כפית שטוחה סוכר

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 כוס שעועית רצוי מהזן הלבן הגדול, מושרית ללילה (אם אתם מתורגלים במצבי חירום - אז כבר יש לכם כזאת מושרית ומוכנה לשימוש במקפיא)

2-3 עלי דפנה

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון (אחרי שמישהו כמעט שבר שן על גרגר פלפל אנגלי שלם, מטעמי בטחון עברתי לטחון)

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית שטוחה פפריקה חריפה

1 כפית שטוחה אבקת קארי

1 חבילת פסטה טליאטלה

שמן לטיגון

7-8 כוסות מים רותחים

לקישוט:

2-3 קבנוסים מזן צ'ובאי (חריפים או רגילים) חתוכים לקוביות קטנות

3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

כ-1/2 כוס שמיר קצוץ

1 כפית חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם התבלינים היבשים, מקמחים את הבשר ומנערים.
  2. מחממים סיר עם השמן, מוסיפים את הבצל ולאחר מספר דקות מכניסים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-6-7 דקות.
  3. מוסיפים את הגזר, העגבניות המרוסקות, השעועית המושרית, המים, הסוכר ועלי הדפנה, ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-20 דקות על אש בינונית.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהבשר מתרכך.
  5. משפרים תיבול ומכניסים את הפסטה פנימה למשהו כמו 7-8 דקות נוספות.
  6. במחבת עם מעט מאוד שמן, מטגנים את הבצלים שנועדו לקישוט, עד להשחמה. מוסיפים את קוביות הקבנוס ומטגנים יחדיו כ-3 דקות. מטפטפים את החומץ הבלסמי ומטגנים דקה נוספת.
  7. להגשה: יוצקים את המרק לצלחות עמוקות, מניחים למעלה תלולית יפה של בצל מטוגן וקבנוס ומקשטים בשמיר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שעועית לבנה היא תוספת מוצלחת לגולאש
צילום: אסף אמברם
מומלצים