שינוי כיוון במשק: ירידה קלה באינפלציה הצפויה
מנתוני בנק ישראל עולה, כי לאחר שלושה חודשים רצופים של עליות, החודש נרשמה ירידה באינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הקרובים, לרמה של 3.1%
האינפלציה הצפויה במשק משנה כיוון. מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ב') בנק ישראל מתברר כי ב-30 הימים האחרונים הסתכמה האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים הנגזרת מהפעילות בשוק ההון ב-3.1%, לעומת 3.2% בחודש נובמבר. זאת לאחר עליות רצופות שנרשמו בציפיות האינפלציוניות במהלך שלושת החודשים הקודמים.
ירידה קלה נרשמה בשבוע האחרון גם בממוצע תחזיות האינפלציה של האנליסטים השונים במשק, והוא מסתכם כעת ב- 3%, לעומת 3.1% בנובמבר.
בשוק ההון מעריכים, כי הירידה באינפלציה הצפויה, יחד עם המדד הנמוך של חודש נובמבר (0.1%), יאפשרו לנגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, לדחות בתחילת השבוע הבא את העלאת הריבית לפחות בחודש נוסף. זאת למרות העובדה שהאינפלציה הצפויה מתבססת כעת סביב גבולו העליון של היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%).
הסיבה העיקרית להחלטה הצפויה של פישר להשאיר את הריבית ללא שינוי היא החשש שלו מהתחזקות נוספת של השקל ביחס לדולר ולאירו. העלאת הריבית בארץ ללא ביצוע מהלך מקביל בעולם תגביר את האטרקטיביות של השקל בעיני המשקיעים הזרים ותגרום להתחזקותו, דבר שיפגע ביצואנים, ודרכם גם בכלל הפעילות במשק.