ועדת העבודה מעכבת את חוק המידע על הפנסיה
החוק, שירכז את המידע הפנסיוני, יוצא מחוק ההסדרים ויעבור למסלול רגיל. יו"ר ועדת העבודה: הנושא טומן בחובו סיכונים רבים - הפרטיות של כולנו עלולה להיפגע מאחר שהבנקים וחברות הביטוח יהיו חשופים למידע רגיש
חוק המסלקה הפנסיונית לא יעבור בכנסת עד לסוף השבוע הבא במסגרת חוק ההסדרים כפי שרצה האוצר. ועדת העבודה והרווחה החליטה היום (ב') להוציא אותו מחוק ההסדרים כך שיעבור במסלול החקיקה הרגיל אבל לא יאוחר מסוף ינואר. המערכת החדשה אמורה לרכז מידע עבור כלל עמיתי קרנות הפנסיה, הגופים המוסדיים המשקיעים בקרנות והיועצים הפנסיונים בבנקים. היא תאפשר החלפת מידע וכן העברת תשלומים מהירה בדומה למסלקות של המערכת הבנקאית והבורסה.
סגן שר האוצר, יצחק כהן, דרש לאשר את הצעת החוק היום כך שיעבור בכנסת עד סוף השבוע הבא, אולם הובהר לו כי יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, הגיע להסכמה עם יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, להוציא את החוק ממסגרת חוק ההסדרים בגלל מורכבותו והשפעות הרוחב הציבוריות שמחייבות דיון ציבורי רחב ולא בלחץ הזמן הקצר שעומד לחוק ההסדרים.
כץ אמר בפתח הדיון, "נושא המסלקה הפנסיונית טומן בחובו סיכונים רבים. הפרטיות של כולנו עלולה להיפגע, מאחר שהבנקים יהיו חשופים למידע רגיש של עמיתי קרנות הפנסיה, וחברות הביטוח למידע כמו מחלות וביטוחים של לקוחותיהם". כץ ציין כי אין סיבה שהחוק יעבור במסגרת חוק ההסדרים מאחר שאין לו השפעה ישירה על תקציב המדינה הבא כמו סעיפים אחרים בחוק ההסדרים. "מה החיפזון לסיים את החקיקה עד סוף השבוע, לא אעשה את העוול הזה לאזרחי המדינה כי אחרת לא יחיה עם זה מבחינה מצפונית ונפשית", אמר.
"היבט ציבורי ממדרגה ראשונה"
יו"ר הכנסת ריבלין שתמך בכץ אמר: "להצעת החוק יש היבט ציבורי מהמדרגה הראשונה. זה חוק שחייבים להכריע בו לכאן או לכאן כי עצם הקמת המסלקה הפנסיונית תלוי בקבלת החוק. למעשה נותרו לנו 3 ימים בלבד לסיים את החקיקה כי בשבוע הבא מליאת הכנסת תצביע על כל סעיפי חוק ההסדרים והוועדות חייבות לסיים את עבודתן על סעיפי החוק עד סוף השבוע.
"אפשר שאם הוועדה הייתה מצביעה נגד הצעת החוק להקמת המסלקה המליאה הייתה יכולה לאשר אותו במקומה. עם זאת קשה לי להביט בעיניים של סגן השר כהן לאחר שהבטחתי לו ולממשלה שהכנסת תסיים את דיוניה בחוק ההסדרים בזמן".
לפיכך הגיע ריבלין להסכמה עם כץ כי חוק המסלקה יוצא מחוק ההסדרים בהתחייבות של כץ לסיים את הדיונים על החוק ולהצביע עליו עד סוף ינואר 2011. הוועדה אישרה פה אחד את הסיכום הזה.