אפשר גם בלי חמאה: עוגת מילפיי
התלונות על חוסר בחמאה והתהייה מה נאכל לקינוח שלא יהיה לו טעם של מרגרינה, הובילו את יולה זובריצקי להכנת מתכון חף מחוסרים, בעיקר בעזרת שוקולד ותותים. חוויה מענגת
תקופה ארוכה של חיפושים אחר חמאה ואהבת מתוקים, אתגרה אותי לחשוב על קינוחים שאפשר להכין ללא חמאה. בצירוף הפטל והתותים, שפוקדים בימים אלו את השווקים, ושוקולד - שמבחינתי יכול להצטרף לכל ארוחה - נולד המתכון לעוגת מילפיי עם שוקולד לבן ופטל.
לא כל כך נוח לאכול עוגות מילפיי, הן מתפוררות כבר בניסיון לחתוך את החתיכה הראשונה. לכן, בחרתי להביא לכם מתכון לעוגה פתוחה, כלומר בצק העלים משמש רק לחלק התחתון, וללא לכיסוי, כנהוג ברוב העוגות (כדוגמת הקרמשניט). העוגה הפתוחה משרתת אותנו גם בהגשה המיוחדת כיוון שרואים את הפרי האדום.
עוגת מילפיי עם שוקולד לבן ופטל
המרכיבים (ל-14 מנות אישיות):
7 ריבועי בצק עלים חתוכים כל אחד ל-2, סה"כ 14 מנות
1/3 כוס אבקת סוכר, להזהבת הבצק
לקרם שוקולד לבן:
1 קופסת (250 גרם) שמנת מתוקה 38%
250 גרם שוקולד לבן, שבור לחתיכות
1/4 כפית גרידת לימון
1 כפית אבקת סוכר
לפירות:
2 קופסאות של 140 גרם פטל (אפשר תות שדה קטן במקום, או תותים פרוסים)
להגשה:
1/3 כוס אבקת סוכר
עוגת מילפיי עם שוקולד לבן ופטל (צילום: יולה זובריצקי)
אופן ההכנה:
- התחתיות: מסדרים את 14 ריבועי הבצק על נייר אפייה. בוזקים על הריבועים את אבקת הסוכר. אופים בתנור מחומם לטמפ' של 180 מעלות למשך 10 דקות.
- לאחר 10 דקות מעלים את הטמפ' ל-230 מעלות, אופים 10 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב והסוכר נמס. מצננים.
- קרם שוקולד לבן: מחממים את השמנת (לא להגיע לידי הרתחה), מוסיפים חתיכות שוקולד לבן, מערבבים בעדינות עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים את אבקת הסוכר וגרידת לימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים ומכניסים למקרר לכשעתיים.
- מוציאים מהמקרר, מקציפים לקרם יציב.
- הרכבה: מורחים את ריבועי הבצק בקרם שוקולד לבן, מסדרים את הפטל ובוזקים אבקת סוכר.
- צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי