שתף קטע נבחר
צילום: דניה ויינר

לחם תירס: תמים או ממזר?

הוא לא ממש לחם, הוא לא ממש עוגה - אבל לחם תירס הוא אחד הפתרונות הכי כיפיים לנשנוש או תוספת. דיאנה ודניה מכינות שתי גרסאות: אחת עם תירס טרי (הילדים יאהבו) ואחת עם צ'דר וחלפיניו (המבוגרים יתמכרו)

הקולינריה הישראלית עוברת סוג של מהפך בשנים האחרונות. לפני 5 שנים היינו בשיאה של תקופה שהעצימה את השף היצירתי, זה שהביא מרכיבים אקזוטיים וייחודיים למטבח שלו ועשה בהם יצירות אמנות. היום, המגמה השתנתה, כולם חוזרים לאוכל פשוט יותר, ביתי יותר ועם דגש על חומרי גלם איזוריים ואיכותיים. הקריירה של השף יונתן רושפלד ממחישה בצורה ברורה את התהליך שעברנו - ממסעדת יוקרה במתחם האופרה הוא המשיך והקים את "הרברט סמואל" שאינה מסעדה זולה, אך הדגשים בה אחרים לגמרי (חומרי גלם איכותיים, אוכל לא מתחכם). אח"כ פתח את "טאפאס אחד העם" וממש לאחרונה את מסעדת "יבנה מונטיפיורי" עם מנות במחירי ביסטרו.

 

שוק האיכרים שקם לפני כמה שנים, ועכשיו פתח את שעריו במבנה מקורה, תורם רבות למהפך הזה. השוק מספק תוצרת טרייה ואיכותית וגם מעט שונה ממש שתמצאו בשווקים הקלאסיים (כרמל ומחנה יהודה לדוגמה). בשוק האיכרים תוכלו למצוא עגבניות שרי שהולכות רק לייצוא, גזרים צבעוניים, תירס מתוק וטרי ועוד מבחר עשיר של פירות וירקות ע"פ עונתם. השוק המקורה ריכז תחתיו גם קצבייה, חנות דגים, מאפייה, גבינרייה ועוד המון מאכלים ומוצרים שכולם באיכות הגבוהה ביותר. זה המקום שצריך להגיע אליו כדי לעשות את הקניות המיוחדות שלכם.

 

אני מאוד נהנית מהשינוי הזה בסצנה הקולינרית. שלא תבינו לא נכון, אני עדיין אוהבת לאכול במסעדות שף יוקרתיות (למורת רוחו של בעלי), אבל כשאני מבשלת בבית, בשבילנו ובשביל חברים, אני מעדיפה להתבסס על בישול ביתי יותר, עם דגש על חומרים ישראליים.

 

השבוע קניתי בשוק האיכרים חבילה של תירס "גילי". עד שלא תטעמו את התירס הזה לא תבינו את גודל ההבדל בינו לבין תירס רגיל. הוא כל כך מתוק וטרי שאפשר לאכול אותו בלי לבשל בכלל. החלטתי שאני חייבת להכין ממנו את אחת המנות האהובות עליי - לחם תירס.

 

לחם תירס אינו ממש לחם, הוא יותר כמו מאפין. משהו בין עוגה ללחם. אפשר להגיש אותו כתוספת בארוחת ערב או כנשנוש לארוחות ביניים. הגרסה הלא חריפה מתאימה מאוד לילדים.

 

לחם תירס אישי

זה מתכון הקלאסי ללחם תירס, אני הוספתי תירס טרי וזה עשה את כל ההבדל

 

המרכיבים (ל-12 מאפים אישיים):

1 כוס קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר חום

1 כוס קמח תירס

1/2 1 כוס רוויון

1 ביצה גדולה

1 כוס שמן זית

2 כוסות תירס טרי (אפשר גם קפוא)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית שקעים בחמאה מומסת.
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר חום.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את קמח התירס, רוויון, ביצה ושמן זית.
  4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת הרטובה עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה.
  5. מקפלים פנימה את התירס הטרי.
  6. ממלאים את תבנית השקעים עד ל-3/4 גובה. אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה.
  7. מגישים חם עם חמאה או שמנת חמוצה.


(צילום: דניה ויינר)

 

לחם תירס עם פלפל חלפיניו וגבינת צ'דר

למרות אהבתי ללחם תירס קלאסי, אני חייבת להודות שאחרי שטעמתי את הגרסה הזאת היה לי קשה לחזור אחורה. ניתן למצא פלפל חלפיניו במעדניות ואפילו ברוב המרכולים (במתחם האוכל המקסיקני). המתכון לא דורש כמות גדולה של גבינת צ'דר, לכן אני ממליצה להשקיע בצ'דר משובחת, שעושה את כל ההבדל.

 

המרכיבים (לתבנית בקוטר 25 ס"מ):

1 כוס קמח תירס

1 כוס קמח לבן

1 כף אבקת אפייה

1 כפית מלח

1/4 כפית פפריקה חריפה

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס חלפיניו קצוץ

3/4 כוס גבינת צ'דר מגורדת

1 ביצה

1 כוס רוויון

60 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח תירס, קמח, אבקת אפייה, מלח, פפריקה, סוכר, חלפיניו וגבינה. יוצרים גומחה בתערובת.
  3. בקערה נפרדת מערבבים יחד ביצה, רויון וחמאה עד לקבלת מרקם חלק.
  4. שופכים את התערובת הנוזלית לגומחה ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ואופים למשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
  6. מקררים על רשת צינון כ-15 דקות ומגישים.


(צילום: דניה ויינר) 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים