שתף קטע נבחר

 

הדוד סם נגד האח הגדול: גוגל מסרבת לחשוף מידע שאספה

גוגל מסרבת להגיש מידע אישי שאספו ניידות הצילום שלה מרשתות אלחוטיות, ופרקליט מדינת קונטיקט בארה"ב לא מתכוון לוותר לה: הוא מציב לגוגל אולטימטום, דרישות למידע ואף מתכוון לקדם חקיקה בנושא איסוף מידע

מזה שלוש שנים שניידות הצילום של גוגל צצות כמו פטריות אחרי הגשם בחלקים נרחבים בעולם ומצלמות רחובות לשירות Google Street View. שירות גוגל סטריט וויו מאפשר לגולש לצפות במפות מצולמות ברמה פרטנית ברמת הרחוב והבית, שלא נראתה כמוה בשירות מקוון בעבר.

 

אבל כפי שהתגלה בחודש מאי השנה, ניידות גוגל היו עסוקות לא רק בצילום החצרות האחוריות של דיירי הבתים. במשך שלוש שנים אספו ניידות גוגל מידע מחשבונות רשתות אלחוטיות שאינן נעולות בסיסמה מדיירי הרחובות בהם נסעו. המידע כלל, ככל הנראה, תכתובות אישיות, תמונות, מסמכים ועוד - בשלושים ושלוש מדינות שונות בעולם.

 

מלכודת ה"Spi-Fi"

אחרי בדיקות מעמיקות התגלה שרכיב בתוכנת הבקרה של המצלמות הוא שגרם למיפוי הרשתות ולדגימת המידע שעבר בהן. גוגל אמרה שהרכיב הופעל בטעות, שמקורה עוד באפיון ותכנון מערך המצלמות של ניידות Street View.

 

גוגל טוענת שמעולם לא הסתירה את איסוף המידע, רק שלא הודיעה על כך במפורש למשתמשים שמהרשתות שלהם המידע נלקח. בנוסף, בניסיון לשכך את הכעס, גוגל חלקה חלק מהמידע עם ממשלות גרמניה, צרפת וספרד, ובאנגליה קיבלה אישור למחוק את המידע שנאסף על ידה. 

 

 

בלומנטל נגד גוגל

אבל מה שסיפק את אירופה לא מספק את ארה"ב. ניידות החברה העלו השנה את זעמו של ריצ'רד בלומנטל, פרקליט קונטיקט, לאחר שגוגל סירבה למסור מידע שאספה "בטעות" מרשתות אלחוטיות במדינה.

 

בלומנטל דרש מגוגל להגיש למדינה את כל המידע שאספה כדי לבדוק את אופי המסמכים ולגלות בדיוק איזה סוג מידע מעניין את גוגל. הדדליין שהציב בלומנטל להגשת המידע היה יום שישי שעבר (17.12), אך גוגל סירבה להגישו. במקום, החברה הציעה למחוק את המסמכים מבלי להציגם לבדיקת השלטון.

 

 

חקיקה נגד גוגל

אמנם בלומנטל אינו נכנע: "אני אמשיך לדחוף להתקדמות ברמה השלטונית בנושא, בתיאום עם הממשלה". כשנשאל אילו פעולות עתידיות ינסה לקדם נגד איסוף המידע של גוגל, אמר בלומנטל: "מכתבים, פגישות, שימועים ואפילו חקיקה".

 

מנגד, מדובר גוגל נמסר: "אנחנו רוצים למחוק את המידע במהירות האפשרית ולהמשיך לעבוד עם הרשויות כדי לקבוע את הדרך הטובה ביותר להמשך עבודתנו. וכמובן שנענה על שאלות ודאגות עתידיות."

 

מסתמן שדווקא בארה"ב גוגל לא תתחמק ממתן תשובות מפורשות יותר לשאלות קשות, דוגמת מהו בדיוק המידע שנאסף, ואיזה שימוש נעשה בו.

 

מה דעתכם? האם הגיע הזמן שגוגל תגלה למשתמשיה מה בדיוק היא אוספת עליהם, וכיצד? ספרו לנו בטוקבקים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרקליט קונטיקט נגד גוגל. Street View
צילום: AP
מומלצים