שתף קטע נבחר

 

ספקיות האינטרנט בבריטניה נגד תוכנית לצנזור פורנו

ממשלת בריטניה רוצה לצנזר אתרי פורנו כדי להגן על ילדים מפניהם. בהתאחדות ספקיות האינטרנט במדינה מסבירים שהצנזורה לא אפקטיבית - ואף מסוכנת לחופש הביטוי

אחרי אוסטרליה, גם בריטניה מקדמת תוכנית לצנזורת האינטרנט. התוכנית הממשלתית לסינון תכני פורנוגרפיה ברשת, שתתבצע על ידי ספקיות האינטרנט במדינה, זכתה לגינוי מארגוני זכויות אדם. אתר PCR דיווח היום (ג') שיש לתוכנית מתנגדים נוספים – בדמות ספקיות האינטרנט עצמן.

 

בעוד הממשלה סבורה שפילטר-פורנו בתור ברירת מחדל לגלישה הוא הדרך הנכונה להגן על ילדים מאתרי סקס באינטרנט, הספקיות מסבירות שצנזורה גורפת היא לא הדרך לעשות זאת.

 

הגבלת גלישה? שההורים יצנזרו

לפי התאחדות ספקי האינטרנט בבריטניה (ISPA), אמנם צריך להגן על ילדים מפני פורנוגרפיה באינטרנט – אבל האחריות לכך צריכה להיות מוטלת על ההורים. ניקולס לנסמן, מזכיר ההתאחדות, אמר: "ISPA מאמינה שהשליטה בגישה של ילדים לאינטרנט, צריכה להתבצע על ידי ההורים, דרך כלים שמציעות הספקיות". לדבריו, עדיף שהגבלת הגלישה תתבצע בצורה פרטנית, ולא ממלכתית ומחייבת.

 

טרוור דייוויס, בכיר בספקית האינטרנט הבריטית Timico, אמר שיש בעיה מהותית אחרת בסינון וצנזורת האינטרנט: "למרבה הצער, לא ניתן לחסום את התכנים האלה לחלוטין. בסוף תתקבל מערכת יקרה מדי, או שאינה אפקטיבית... לדעתי, העלות של המערכות האלה גבוהה מהתועלת שלהן".

 

דייוויס סבור שהתוכנית לחסימת אתרי פורנו היא שלב ראשון, בדרך לחסימת אתרי הורדות ושיתוף קבצים, ותכנים נוספים. "אם נעשה את הצעד הזה, תוך זמן קצר תהפוך האינטרנט לגן מוקף חומה, בו יהיו רק האתרים שהממשלה רוצה שנראה", הוסיף.

 

 

גם הפעם תתערב ארצות הברית?

התוכנית של ממשלת בריטניה נראית כמו גירסה שפויה לתוכנית צנזורת האינטרנט של ממשלת אוסטרליה. בתוכנית זו, צפויה הצנזורה לכלול לא רק פורנוגרפיה אלא עוד הרבה תכנים אחרים שהממשלה החליטה להרחיק מהציבור. ב"רשימה שחורה" שהודלפה נמצאים ערכים בוויקיפדיה, סרטוני יוטיוב, אתרים שתומכים בהמתות חסד ובהפלות, ואתרים עם תכנים מיניים להומוסקסואליים.

 

הממשלה הגתה את התוכנית כדי להילחם בפדופילה ברשת, ומאמינה שחסימה נרחבת היא הדרך הטובה ביותר להגן על ילדים מסוטים מסוכנים. ארגוני זכויות אדם מחו בתוקף על יוזמת הממשלה, וטענה שסטפן קונרוי, שר התקשורת שהגה אותה, לא מבין את הנזקים להם תגרום ורוצה להגביל חופש מידע במדינה.

 

הממשלה שילמה מחיר פוליטי כבד על תוכנית זו: לאחר מבצע "סערת שדיים", בו הפילו אנשי תנועת אנונימוס אתרים ממשלתיים ושלחו אלפי תמונות פורנוגרפיות לפקידי ממשל, יצא העם האוסטרלי להפגין ברחובות. גם ממשלת ארצות הברית מתחה ביקורת חריפה על תוכנית הצנזורה.

 

עם זאת, יתכן שהפעם תתעניין ארצות הברית פחות בתוכניות לצנזורת אינטרנט שמתבשלות מחוץ לגבולותיה: מדיניות ממשל אובמה בנוגע לצנזורת האינטרנט השתנתה בעקבות פרשת ויקיליקס, שהביכה את ארה"ב. בנוסף, הרשויות בארה"ב כבר פועלות מזה זמן מה לבניית כלי שיוכל לחסום את הרשת האמריקאית בבת אחת, במקרה של התקפת סייבר רחבה.

 

גם בישראל עלו ונפלו בעבר תוכניות לצנזורת אתרים, כמו זו שהגיש ח"כ אמנון כהן (ש"ס) לפני שנה.

 

מה דעתכם? האם כדאי לחסום ולצנזר אתרי פורנו בארץ, כדי שילדי ישראל לא ייחשפו אליהם? ספרו לנו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צנזורת אינטרנט. זה אפקטיבי?
צילום: index open
מומלצים