זריז, שובב, ומצייץ: חשבונות טוויטר לשגרירי ישראל
משרד החוץ פתח חשבונות טוויטר רשמיים לשגרירויות ישראל בעולם, כחלק מתוכניתם לקביעת נהלים מסודרים לשימוש דיפלומטי הולם ברשתות החברתיות
משרד החוץ הודיע היום (ג') על פתיחת חשבונות טוויטר רשמיים לכל שגרירויות ישראל ברחבי העולם. חשבונות הטוויטר החדשים יופיעו תחת השמות: Israel in… ושם המדינה בה נמצאת השגרירות. ניתן לעקוב אחר השגרירויות שכבר פועלות תחת החשבונות החדשים דרך חשבון משרד החוץ בטוויטר.
חשבונות הטוויטר החדשים הם הסנונית הראשונה של תכנית המדיניות החדשה של משרד החוץ, העובדת מזה מספר שבועות על קביעת נהלים מסודרים לשימוש דיפלומטי הולם ברשתות החברתיות.
חיים שחם, מנהל אגף המידע והאינטרנט במשרד החוץ, אמר היום ל-ynet כי שלושת הערוצים החשובים להם מבחינת פעילות במדיה החברתית הם טוויטר, פייסבוק ויוטיוב. בשבועות האחרונים עובד צוות מיוחד באגף התקשורת על כתיבת "תורת הדיפלומטיה הדיגיטלית". הצוות מורכב מאנשי המשרד שהתעסקו בתחום", אמר שחם, "אנחנו גם נעזרים בייעוץ חיצוני, אך הוא משני ביותר. עיקר התורה נכתבה על ידי אנשי המשרד, שהם אנשים בעלי רקע באינפורמציה דיגיטלית, חלקם גם בתחום המדיה החברתית".
סדר, ארגון וממלכתיות
עד היום חלק רק לחלק מנציגויות ישראל היו חשבונות בטוויטר ובפייסבוק, וגם זה באופן עצמאי. לדברי שחם, "אם לאיש בשטח הייתה גישה לרשתות חברתיות הוא השתמש בהן", אבל "לפי תכנית המדיניות החדשה של משרד החוץ הללו יועתקו לחשבונות הרשמיים, תחת נהלים פורמאליים שהכתיב המשרד. "החשבונות יקרינו סדר, ארגון וממלכתיות".
אחרי טוויטר, יעבור משרד החוץ למיתוג השגרירויות פייסבוק ובערוצי יוטיוב. שחם אומר שערוצי היוטיוב של השגרירויות יכיל סרטונים של משרד החוץ, בתרגום לשפת המקום, וסרטונים של אירועים מקומיים, כמו הופעות של אמנים ישראלים, ואירועים נוספים לקידום ישראל בעולם.
יוסי לוי, מנהל המחלקה לתקשורת ישראלית במשרד החוץ, אמר "משרד החוץ עושה מאמצים ראויים על מנת להיות עדכני, חדשני, ואפילו שובב בכל הקשור לדיפלומטיה הדיגיטלית".
מה דעתכם? האם חשבונות ברשתות חברתיות יעזרו לתדמית של מדינת ישראל בעולם? ספרו לנו בטוקבקים.