שתף קטע נבחר

 

סקר: תושבי מדינות המערב הכי פסימים בעולם

האם שנת 2011 תהיה טובה יותר מקודמתה? סקר גאלופ מגלה כי מי שחושב שחיים במדינות עשירות יעשו לו טוב מבחינה כלכלית, פשוט טועה: האנשים האופטימים ביותר בעולם נמצאים דווקא במדינות המתפתחות. הודו קוראת לכם

הממלכה המדוכדכת: יש להם כדורגל מהטובים בעולם, מוזיקה שהצמיחה אגדות בלתי נשכחות, משפחת מלוכה ססגונית ועיר בירה רב-גונית ותוססת. ובכל זאת, מסתבר שבבריטניה חיים מספר האנשים הפסימיים ביותר בעולם, כך לפי סקר שפורסם היום (ד') ברשת השידור הבריטית BBC.

 

לפי הסקר, שבדק את הציפיות הכלכליות לשנת 2011, נערך בקרב 53 מדינות ודגם 64 אלף בני אדם, מספר האנשים האופטימים הגדול ביותר חי במדינות כמו ברזיל, סין והודו. הבדיקה נערכה על ידי סוקרים מובילים בעולם בשיתוף עם מכון הסקרים "גאלופ אינטרנשיונל".  


ממלכה פסימית. המלכה אליזבת השנייה (צילום: AFP)

 

הסוקרים בדקו את מפלס האופטימיות של כל אדם - כיצד הוא חושב שייראה מצבו האישי בשנה הבאה וכיצד תיראה כלכלת ארצו בשנת 2011. "האם שנת 2011 תהיה שנת שגשוג כלכלי?", נשאלו הנסקרים. 30% מהם השיבו "כן", 28% השיבו בשלילה, ו-42% אמרו כי הם לא צופים כל שינוי.

 

למי שחולם על חיים במדינות עשירות ומפותחות כדאי לשקול זאת מחדש. הסקר של גאלופ חשף הבדלים בין מדינות BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין) לבין מדינות G7 העשירות (ארה"ב, קנדה, גרמניה, צרפת, בריטניה, איטליה ויפן).

 

"בזמן שהעושר עדיין מרוכז באירופה ובצפון אמריקה, השגשוג עובר מהמערב של המאה ה-20 לכיוון מזרח", סיכמו עורכי הסקר. לשם השוואה, מדינות BRIC - למעט רוסיה - נהנות משיעורי צמיחה מהירים ומגידול בתוצר המקומי הגולמי (תל"ג) שלהן.

 

עורכי הסקר יצרו מדד לבדיקת תקווה וייאוש. על פי המדד, ב-19 מדינות, אנשים אופטימיים באופן כללי וחושבים שרווחתם האישית והכלכלית תהיה טובה יותר בשנה הבאה. לעומת זאת, ב-34 מדינות הפגינו דווקא פסימיות. בריטניה אינה המדינה היחידה שעולה כ"מדוכדכת ביותר". מהסקר עולה כי דווקא המדינות העשירות ביותר בעולם, הן גם העגמומיות ביותר -בניגוד לדעה הרווחת

 

"הדיכאון הבריטי" לעומת שאר העולם קיבל ביטוי בארבע שאלות מפתח שהפנו עורכי הסקר. "האם 2011 תהיה שנת שגשוג?" 8% מהבריטים השיבו "כן", לעומת 30% בעולם שראו את העתיד בצורה קצת יותר ורודה. "האם אתה צופה שהאבטלה תגדל?" 37% מהבריטים השיבו בחיוב, בעוד שרק 17% בעולם חשבו שתחול החמרה במצב שוק העבודה.

 

"האם תמצא עבודה במהירות לאחר שתהפוך למובטל?" 17% מהבריטים השיבו בחיוב, לעומת 31% בעולם שחשבו שיוכלו לשנות במהרה את הסטטוס התעסוקתי שלהם. "האם שנת 2011 תהיה טובה יותר מזו שלפניה?". שוב, הבריטים לא ראו כל מקום לאופטימיות - רק 23% מהם חשבו שהשנה הבאה תהיה טובה יותר. בעולם, לעומת זאת, חשבו שיש מקום לתקווה בשנה הבאה - 42% השיבו כי 2011 תהיה טובה יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמח בחלקו. נשיא ברזיל לשעבר לולה
צילום: רויטרס
החיים ורודים. ראש ממשלת הודו מנמוהן סינג
צילום: רויטרס
ב-2011 יהיה יותר טוב. נשיא סין הו ג'ינטאו
צילום: רויטרס
מומלצים