דיווח: מיקרוסופט בונה מערכת ווינדוס לטאבלטים
בניסיון לחדור לשוק מחשבי הלוח המתפתח, מתכננת מיקרוסופט מערכת הפעלה חדשה, שתותאם למעבדי ARM. האם בקרוב נראה מסכים כחולים גם בטאבלט?
הענק ננעל מחוץ לגן
לענקית התוכנה יש סיבה טובה לפתח מערכת כזו: השימוש במעבדי ARM ובמערכות הפעלה קלות (iOS של אפל, אנדרואיד של גוגל ואחרות) בעצם נועל אותה בחוץ, בלי מערכת משלה להציע. על אף שמיקרוסופט טענה בעבר שחלונות 7 מותאמת למחשבי לוח, המציאות טענה אחרת: הממשק שלה לא מגיב מהר מספיק, התוכנות והכלים שלה נועדו לעבודה עם מקלדת, והעיצוב הבסיסי שלה כבד מדי למעבדי טאבלט.
בנוסף, כדי שמחשב לוח יפעיל את חלונות 7 כמו שצריך, הוא יאלץ להתבסס על מעבדי Atom, שהם יקרים בהרבה ממעבדי ARM. מספר מצומצם של חברות בחר בחלונות 7 עבור הטאבלטים שלו, כמו HP למשל (בסלייט 500). אבל הלוח של HP נועד לשוק הארגוני בלבד (היכן שזריזות הממשק קצת פחות משנה, והמחשב יכול להיות יקר יותר). למעשה, לפי מספר דיווחים, HP תשיק בחודשים הקרובים מחשבי לוח מבוסס WebOS, מערכת ההפעלה של פאלם.
ומה לגבי הענן?
מיקרוסופט אמנם שולטת היטב בכיפת מערכות ההפעלה ללפטופים ומחשבים שולחניים (מה לעשות, שבלינוקס זה עדיין לא קרה), אבל לא מצליחה לתפוס נתח אמיתי בשוק הסמארטפונים.
על אף שמערכת Windows Phone 7 קיבלה ביקורות חיוביות, רוב השוק העולמי מתבסס על אנדרואיד (ומסיבות היסטוריות – גם סימביאן). שוק הטאבלט בנוי על מערכות הפעלה יותר פשוטות ואינטואיטיביות ממה שייצרה מיקרוסופט בינתיים.
מיקרוסופט לוטשת עינה בדאגה גם אל כרום OS, מערכת ההפעלה העננית שהציגה גוגל. מערכת הפעלה כזו, שיכולה להוזיל נטבוקים משמעותית, צפויה לתת ביס כואב לרווחי מיקרוסופט גם בשוק זה. ככל הנראה שמיקרוסופט מפתחת מערכת הפעלה עננית משלה (שעקרונית, עשויה להתאים גם למחשבי לוח), אולם לא ידוע באיזה שלב עומד הפיתוח, ואם יגיע לשוק בזמן כדי לחסום את גוגל גם בחזית הנטבוקים.
מה אתם מעדיפים? מחשב לוח עם מערכת הפעלה קלה ופשוטה כמו iOS, או מערכת הפעלה מורכבת כמו Windows? ספרו לנו בטוקבקים