שתף קטע נבחר

ארגון הכבאים: "חיבקו אותנו וכעת חונקים אותנו"

משרדי האוצר והמשפטים לא טרחו לשלוח נציגים לדיון בוועדה בכנסת, וגם משרד רה"מ הסתפק בדרג זוטר. הממשלה אמנם סיכמה על העברת 300 מיליון שקל, אך ח"כ דוד אזולאי טוען כי העברת הכספים מותנת בקיום הרפורמה בשירותי הכבאות

למרות ההסכם לתקצוב מערך הכבאות ב-300 מיליון שקל כבר בחודש הבא, משרדי האוצר והמשפטים לא טרחו לשלוח הבוקר (יום ה') נציג מטעמם לדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת על חוק מערך הכבאות, שכבר אושר בקריאה טרומית. כ-60 כבאים דווקא כן באו. "זה מראה את התייחסותה של הממשלה אלינו ואל הציבור. מכאן אנחנו יוצאים למלחמה", אמרו כמה מהם.

 

משרד ראש הממשלה הסתפק בשליחת נציג זוטר שאיננו משפטן, וגם משרד הפנים שלח נציג אחד בלבד.

"עם כל הכבוד, אתם לא תעשו צחוק מהכנסת ומהדיון", אמר יו"ר הוועדה ח"כ דוד אזולאי לנציג משרד ראש הממשלה והחליט על 10 דקות הפסקה, במהלכן יצרה מזכירות הוועדה קשר עם משרדי הממשלה ודרשה מהם שישלחו באופן מיידי נציגים לדיון. רק לאחר כשעה הופיע נציג של האוצר לדיון.

 

ח"כ אריה ביבי הוסיף: "אם במקום הכבאים היתה יושבת כאן משפחת עופר - הממשלה, ועדת הכספים והאוצר היו מתייחסים אחרת. הצעת החוק הזו (מתייחס לחוק מערך הכבאות המתגבש) באה 'לחייל' את הכבאים ולמנוע מהם את חופש ההתארגנות"


רב-טפסר שמעון רומח (מימין) בדיון בוועדה (צילום: גיל יוחנן) 

 

"אנו נמצאים במצב אפילו מסוכן יותר מלפני השריפה כיוון שציוד רב התבלה ואבד. האוצר מתנה העברת תקציבים בקיום הרפורמה, וראשי רשויות אינם מעבירים תקציבים לאיגודי הכבאות כי הם סבורים שנכסים אלה עומדים בפני הלאמה. מדוע שהם ישקיעו כרגע שקל כשהם כלל לא יודעים אם הממשלה תפצה אותם?", ציין אזולאי.

 

כ-60 כבאים שהוזמנו להשתתף בדיון ולהעיד בפניה הביעו את תסכולם לנוכח ההתנהלות. חלק מהכבאים הביאו לדיון גזרי עיתונות מהעשור האחרון כדי להמחיש את גודל המחדל. אחד מהם, משנת 1995, מתייחס לשריפה הגדולה שאירעה אז בהרי ירושלים וכילתה 20 אלף דונם, ומסתבר שהחלה באותה שעה שבה פרצו הלהבות בכרמל - 11:05.

 

יו"ר ארגון הכבאים, יואב גדסי, מתח ביקורת במהלך הדיון להחלטתה של ועדת הכספים, לאשר תוספת של 12.5 מיליון שקלים לכיסוי הבטחת הכנסה לאברכים בכוללים, אך מצד שני - לא לכלול בתקציב שום תוספת למערך הכבאות. "עשו עלינו קומבינה עם הדתיים", אמר גדסי עוד בטרם נודע על ההסכם להגדלת תקצוב שירותי הכבאות.

 

"השאלה העיקרית שנשאלת היא למה ישראל אינה עומדת בזמנים ולמה יש יישובים ללא נקודת הזנקת כיבוי אליהם? אם פורצת אש לוקח מינימום 20 דקות להגיע ומי שמבין באש יודע ש-20 דקות זה אפס אחוזים להצלת רכוש וכמעט אפס אחוזים להצלת חיי אדם כאשר יש לכודים".

 

"עד לפני כמה ימים חיבקו אתנו והיום חונקים אותנו. נציב שירותי הכבאות (רב-טפסר שמעון רומח) סיים מבחינתנו את תפקידו. שמונה שנים זה די והותר. כל הנסיונות לכתוש אותנו ולא לתת לנו להתארגן - לא יועילו. מי שמייצג 1,600 כבאים זה אנחנו ולכן מו"מ ניתן לעשות רק איתנו", סיכם גדסי. "לא ניתן יד להפוך אותנו לקורבנות האסון הזה. אנו הגענו למבנה ארגוני רצוי, הצגנו את התוכנית בפני האוצר כבר ביולי שנה שעברה, אך הם לא ענו להצעותינו עד היום ללא שיתוף פעולה מלא - הרפורמה לא תצלח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
אזולאי. בלי משפטנים - אין דיון
צילום: גיל יוחנן
"עשו עלינו קומבינה"
צילום: עופר עמרם
מומלצים