"החיים כמשל" מגיע ל"עם הספר"
אחרי שנים בהן אזל הספר מהחנויות, יצירת המופת מאת פנחס שדה שנתנה השראה לרבים, מגיעה שוב לחנויות הספרים בהוצאה מחודשת. מסע רוחני וחתרני אל נפש האדם
"החיים כמשל" מאת פנחס שדה, הוא הספר השישה עשר בסדרת "עם הספר - פרוזה ישראלית". מסעו של פנחס שדה בעקבות היסוד המיסטי בנפש האדם, ניכר בכל תקופות יצירתו ובחייו האישיים. כמי שלא השתייך לאף זרם או קהילה ספרותית, בחר שדה בחיים של פרישות והתעמק בכתבים העוסקים בחתירה אל הנשגב ובהתבוננות בחוויה הדתית על כל היבטיה.
רומן שסחף אחריו אלפי קוראים ומעריצים (עטיפת הספר)
כיוצר בעל קול עצמאי ומובחן, סחף אחריו פנחס שדה אלפי קוראים ומעריצים שהזדהו עם תשוקתו אל השורש הרוחני בנפש האדם, ולחתירתו למציאת משמעות, שלרוב לוותה בביקורת קשה על הבלי העולם הזה. "החיים כמשל", שהופיע לראשונה ב-1958, היה לרב-מכר גדול ולספר נערץ בקרב צעירים רבים, שמצאו בו מזור לתהיותיהם.
פנחס שדה מגולל בספר את סיפור חייו של היחיד, "הקיים בתוך האינסופיות, בדד לעומת אלוהים". פרשת החיים מתוארת בגילוי לב אכזרי, חסר מעצורים ושובר מוסכמות, שבאמצעותו מנסה המחבר להגיע אל כוחה המטהר של האמת. במסע הזה פוגש גיבור הספר בדמויות ממשיות ופנטסטיות כאחד: צעירים המחפשים את המשמעות והיופי שבחיים, אוהבים, סובלים, תועים ונאבקים.
פנחס שדה (1994-1929), יליד לבוב שבגליציה, היה סופר, משורר, מתרגם ועורך. שדה נחשב לדמות
יוצאת דופן בספרות הישראלית. ביצירתו ביטא תפיסה אינדיבידואליסטית והעמיד את האדם הבודד במרכז ההוויה - מעשה שהיה יוצא דופן בספרות הישראלית בתקופתו. ספריו והשקפותיו היו שנויים במחלוקת, ואף על פי כן הוא השפיע על דורות של סופרים וקוראים, בעיקר צעירים, שחיפשו את דרכם ונשבו בקסם כתיבתו ואישיותו. שדה זכה בפרס ביאליק ובפרס ראש הממשלה.
בין ספריו: "על מצבו של האדם", "נסיעה", "נסיעה בארץ ישראל", "מות אבימלך ועלייתו השמימה בזרועות אמו", "תיקון הלב", "ספר הדמיונות של היהודים", ו"ספר האגסים הצהובים". שיריו יצאו לאור בכמה ספרים וכונסו בספר "כל שירי פנחס שדה". את ספרו הראשון, הרומן האוטוביוגרפי הנועז "החיים כמשל", כתב שדה כשהיה בן 27 בלבד. הספר ראה אור לראשונה ב-1958.