שתף קטע נבחר
 

צלצלו בפעמונים ושתו ליקר ביצים

בין המתנות מתחת לעץ, הביקור של סנטה קלאוס והקישוטים הצבעוניים מתחבא לו גם משקה שהפך עם השנים למסורת של חג המולד. כדי שלא תהיו מחוץ לעניינים, הנה שני מתכונים שיעשו גם לכם שמח

האגנוג (EggNog) הוא המשקה המסורתי של חג המולד. אם עוד לא פגשתם בו פנים מול פנים, ודאי ראיתם אותו מוצג לראווה בסרטי חג המולד השונים - את המשפחה האוהבת יושבת ליד האח הבוערת, אחד מבני המשפחה מחלק כוסות זכוכית והשני עובר עם מצקת ומוזג משקה צהבהב סמיך, וכולם שמחים ומאושרים.

 

המשקה עשוי מחלב, שמנת, סוכר, ביצים מוקצפות ומתובל באגוז מוסקט, אפשר להוסיף לו ליקר אלכוהולי כגון רום, ברנדי או ויסקי, או לשתות אותו ללא תוספת אלכוהולית. אגב, בעבר הוגש המשקה חם ולמעמד האריסטוקרטים בלבד - רק להם היה כסף לרכוש את המרכיבים - היום כבר מוכרים אותו בסופרמרקט, ישר מהקופסה, צריך רק למזוג, ואפשר גם לשתות אותו קר.

 

אמנם אנחנו, היהודים, לא חוגגים את החג הנוצץ הזה, אבל למראה הצבעוניות, המתנות והמשקה החביב סביר להניח שחלקנו חשים צביטה קטנה של קנאה, אז כדי שלא תרגישו רע, הנה שני מתכונים לליקר ביצים - עם ובלי אלכוהול.


שיהיה חג שמח (צילום: mct) 

 

ליקר ביצים אלכוהולי

המרכיבים (ל-8 מנות):

4 ביצים טריות מופרדות לחלמונים וחלבונים

1/2 כוס סוכר - כמות מחולקת ל-2, כלומר 1/4 כוס ועוד 1/4 כוס

1 כוס רום

1/2 1 כוס חלב 3%

1 כוס ויסקי

1 כוס שמנת מתוקה 32% -  כמות מחולקת ל-2, כלומר 1/2 כוס ועוד 1/2 כוס

לקישוט:

אגוז מוסקט מגורר

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלמונים יחד עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
  2. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף קשה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים עד להטמעת הסוכר כולו.
  3. מקפלים בזהירות את קצף החלמונים לתוך קצף החלבונים על מנת לשמור על אווריריות התערובת.
  4. מערבבים לאט ובעדינות את שאר החומרים לתוך קצף הביצים - מתחילים עם הרום, לאחר מכן החלב, הוויסקי ו-1/2 כוס שמנת מתוקה - חשוב מאד לעשות זאת בשלבים, כשכל שלב נעשה לאט ובעדינות כדי לשמור על אווריריות המשקה.
  5. מקציפים את 1/2 כוס השמנת המתוקה הנותרת עד לקבלת קצפת ומקפלים בתנועות עדינות לתוך תערובת המשקה.
  6. מגישים בטמפ' החדר בכוסות זכוכית ואגוז מוסקט מגורר מעל.


(צילום: IndexOpen)

 

ליקר ביצים

המרכיבים: 

6 ביצים גדולות

2 חלמונים

1/2 כוס + 2 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל

4 כוסות חלב 3%

1 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/4 כוס שמנת מתוקה 32%

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מערבבים היטב ביצים, חלמונים, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את החלב בזרם אחיד ואיטי, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מבשלים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שטמפ' התערובת מגיעה לכ-70 מעלות או הופכת לסמיכה - ניתן לבדוק ע"י הכנסת כף לבלילה, אם היא נדבקת לגב הכף ולא נוזלת, היא סמיכה מספיק. התהליך עצמו יכול לקחת כ-45 דקות.
  4. מסננים את התערובת לתוך קערה, מוסיפים את אגוז המוסקט ותמצית הווניל ומערבבים.
  5. מניחים במקרר למשך 4 שעות.
  6. מקציפים את השמנת המתוקה עד לכדי קצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתוך המשקה עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מגישים קר עם אגוז מוסקט מגורר מעל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא חייבים לחגוג את חג המולד כדי לשתות ליקר ביצים
צילום: Index Open
מומלצים