שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה: נפתח במלחמת קודש נגד הדרום

דרום קוריאה פתחה היום בתרגיל צבאי ענק באש חיה באזור הגבול בין שתי המדינות. שר הביטחון של הצפון הקומוניסטי: "הדרום מנצל את התמרונים כדי לפתוח במלחמה נגדנו"

שר הביטחון של המשטר הקומוניסטי בצפון קוריאה השתמש היום (ה') ברטורקיה דתית דווקא כדי לשגר אזהרה לשכנתו מדרום: צבאו ערוך לצאת ל"מלחמת קודש" נגד סיאול, תוך שימוש בהרתעה הגרעינית של פיונגיאנג. הסיבה לאיום: דרום קוריאה פתחה בתרגיל צבאי רחב היקף.

 

דבריו של השר הצפון קוריאני, שצוטטו בסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית, נאמרו בתגובה לתרגיל הצבאי הגדול באש חיה שעורכת דרום קוריאה. השר הצפוני, קים יונג-צ'אן, המשיך במדיניות ארצו וטען כי דרום קוריאה מתכננת לנצל את התרגיל הצבאי באש חיה כדי לפתוח במלחמה נגד ארצו.  


אש ותמרות עשן. טנקים דרום קוריאניים, היום (צילום: AP)

 

בתרגיל שמתקיים באזור הגבול בין שתי הקוריאות משתתפים טנקים, מסוקים ומטוסי קרב. מטרתו היא להפגין את עוצמתה הצבאית לעולם, ובמיוחד לצפון קוריאה, שבחודש שעבר הפגיזה בירי ארטילרי אי שבריבונות סיאול וגרמה להרג ארבעה בני אדם ולהרס נרחב.

 

רק בתחילת השבוע קיימה דרום קוריאה תרגיל באש חיה באי יאונפיאונג שאותו הפגיזה פיונגיאנג בנובמבר. אף שצפון קוריאה איימה שתגיב בתקיפות אם סיאול תממש את כוונתה לקיים את התרגיל שלשום, היא הבליגה על העובדה שהדרום קוריאנים דבקו בתוכניתם. על התרגיל הנרחב שנערך היום עלולה פיונגיאנג שלא לעבור בשתיקה.

 

הירי הצפון קוריאני על האי יאונפיאונג בנובמבר בא אחרי תקופה ארוכה של מתיחות בין הצפון לדרום, שניהלו מלחמה עקובה מדם - מלחמת קוריאה - בין השנים 1950-1953. בשנתיים האחרונות חלה הידרדרות ביחסים בין הצפון לדרום, במיוחד אחרי הניסוי הגרעיני השני שערכה פיונגיאנג אשתקד וניסויים נוספים שערכה בטילים לטווח קצר.

 

הניסוי הגרעיני הביא את מועצת הביטחון של האו"ם להטיל סנקציות על צפון קוריאה, וזו סילקה את פקחי המערב ופרשה מהשיחות הרב צדדיות על הפסקת תוכנית הגרעין שלה.

 

המתיחות בין המדינות התפתחה לכדי עימות מילולי חריף עוד לפני מתקפת הפגזים האחרונה, אחרי שסיאול האשימה את צפון קוריאה בהטבעת ספינה של חיל הים הדרום קוריאני באמצעות טיל טורפדו.

 

בטביעת הספינה נהרגו 46 מלחים דרום קוריאנים, אולם סיאול נמנעה מתגובה צבאית. אחרי הירי מצפון על האי, שנעשה ללא כל התגרות מצד דרום קוריאה, יצאו הדרום קוריאנים למימי הים הצהוב כדי לעשות שרירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפקח מקרוב. נשיא דרום קוריאה לי מיונג בק
צילום: AP
מומלצים