"כדורגל לכולם" - רוח חדשה ביציעי טדי
ילדים מכל המגזרים - יהודים, ערבים, חרשים ועיוורים, הגיעו השבוע לפעילות מיוחדת של הפועל קטמון בי-ם. "האירוע המחיש את הסולידריות שקיימת בעיר", סיפר שי אהרון. מסתבר, שיש גם דברים טובים בכדורגל שלנו
בימים בהם נענשת בית"ר ירושלים בשל גילויי גזענות של הקהל שלה, ובעיר שבה בכל פינה אפשר לראות דוגמאות למתח הפוליטי, טוב לראות שיש גם מי שפועלים לשנות את המצב. "אנו עדים למגמה מתמשכת של דה-לגיטימציה לנגע הגזענות, כפי שהוא מוכר בכדורגל. המאבק למיגור התופעה משותף לכל ה'שחקנים' החשובים: האוהדים, השחקנים, ההנהלות, ההתאחדות, רשויות החוק ואף התקשורת", אומר אוהד איל, רכז תכנית 'בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים', הקרן החדשה לישראל.
הדור הצעיר של אוהדי קטמון (צילום: מרים אלסטר, סוכנות פלאש 90)
אירוע הפתיחה של השנה החדשה של פרויקט 'ליגת השכונות' אותו מפעילה הפועל קטמון זו השנה השנייה.
קבוצת הפועל קטמון אמנם שותפה ליוזמה, אבל בקרן החדשה עוקבים בעניין גם אחרי ההתפתחויות החדשות ביציעי בית"ר ירושלים. "בימים בהם אלפי אוהדי בית"ר מגיבים בקריאות בוז לקריאות גזעניות מצד החלק המסית בקהל, אפשר אולי להתחיל ולחוש בקול של שינוי בי-ם. קול של שותפות ביציע ועל כר הדשא בין אזרחים מכל גווני האוכלוסייה: יהודים וערבים, בני עולים וצברים - כולם שווים על המגרש. אני חושב שהאירוע המרגש שהיה המחיש זאת לכל מי שמטיל בכך ספק", מוסיף אייל.
האירוע החל בגן סאקר בבירה כשהילדים, ממזרח ומערב העיר, שיחקו יחד כדורגל בנוכחות כוכב הקבוצה שי אהרון ומישל דיין - מגדולי השחקנים והסמלים של הפועל ירושלים. השנה השתתפו באירוע ילדים משכונות שונות בירושלים כמו גילה, עיר גנים, גבעת גונן, כי"ח חרשים, ביה"ס קשת, יד ביד, בית צאפאפא, אל- ג'בל, נוה יעקב, מחנה שועאפט, ראס אל חמיס ובית הספר 'הניסוי'.
טדי החדש? "המגמה מתמשכת" (צילום: מרים אלסטר, סוכנות פלאש 90)
שי אהרון סיפר ל-ynet על ההתרגשות מהאירוע: "כשהגעתי למגרש, הבנתי שכנראה לא הבנתי עד כמה האירוע הזה מכונן", הוא הסביר. "במדינה שלנו, אנחנו מתעסקים כל כך הרבה בכל מה שרע בכדורגל, אבל זה היה בעיניי ההתגלמות של כל הטוב שהכדורגל יכול לתת".
לאחר מכן עברה הפעילות לאצטדיון 'טדי', סביב משחק הקבוצה הבוגרת של הפועל קטמון נגד מ.ס. קרית גת. בנוכחות ראש עיריית י-ם ניר ברקת, זכו הילדים היהודים והערבים לחוויה יוצאת דופן, כאשר עלו על כר הדשא של ליגת העל וערכו הקפת ניצחון על כר הדשא, כשהם מנופפים בדגלים עם סמלי שכונות מגוריהם והכיתוב: 'כדורגל לכולם!' בעברית, ערבית ואנגלית. "ראית שם ילדים צעירים בני עשר מכל המגזרים, ערבים, אתיופים, קבוצה של חרשים עיוורים, כולם מקשיבים למאמן ועושים הכל בסדר מופתי, הכדורגל עצמו בכלל אל היה העניין בעיני, זה היה מאוד מרגש" מסכם אהרון.
"האירוע המחיש את הסולידריות שכן מתקיימת בירושלים ובמקומות אחרים בין יהודים וערבים, בני עולים וצברים - כולם שווים על מגרש הכדורגל", מסכמים בקרן החדשה לישראל, "וטוב לראות שיש גם דברים טובים בכדורגל שלנו".