שתף קטע נבחר

ללכת כמו חיפושית: התמונות שלכם מ"אבי רוד"

מעבר החציה הכי מפורסם בעולם הוא כעת אתר מורשת בריטית רשמי. גולשי ynet שיתפו אותנו בהתרגשות, בצפיפות, ובתמונות מהמקום: "התחושה שאתה חלק ממקום שהוא פיסת היסטוריה"

ישראלים רבים שמטיילים בלונדון לא מוותרים על צעידה במעבר החציה הכי מפורסם שבעיר - זה שהונצח על עטיפת האלבום "אבי רוד" של החיפושיות ב-1969. לרגל הכרזתו של המקום כאתר מורשת בריטית, הזמנו אתכם לשתף אותנו בחוויות שלכם מאותו מעבר חציה סואן.

  

יאיר אבן חיים ביקר בלונדון באוגוסט האחרון, והוא מעיד כי האלבום שעליו הופיעה התמונה המקורית הוא אחד האהובים עליו ביותר. "החוויה האישית והסוריאליסטית של צעידה במקום בו ג'ון ופול וג'ורג' ורינגו צעדו 40 שנה קודם אחרי הקלטת האלבום, נפגמה קצת עקב עומס התיירים הפסיכי באזור". על אף העומס, התמזל מזלו של יאיר, והוא הצליח להצטלם בתמונה שבה הוא מופיע לבדו. "היה כיף", הוא מסכם את החוויה.


עומס? יאיר הצליח להצטלם לבד (צילום: אנסטסיה איונוב)

 

מני פרסול נסע ללונדון לפני יותר משלוש שנים, יחד עם אביו אבי ואחיו רואי. "עוד מהארץ תיכננו להגיע ל'אבי רוד' כדי להצטלם על מעבר החצייה המפורסם בעולם, כמחווה לתמונה המפורסמת", הוא סיפר. הגענו למקום תוך שימוש ברכבת התחתית, וירדנו בתחנת St John's Wood".

 

"התחושה שאתה חלק ממקום שהוא פיסת היסטוריה מכה בך מהרגע הראשון", סיפר מני. "מהתחנה, המשכנו בנחיל התיירים אל מעבר החציה. כתובות הגרפיטי שציירו המעריצים מקיפות אותך מכל הכיוונים, כך שאתה באמת מרגיש שהגעת למקום היסטורי. חשבנו שיהיה מסובך לצלם את התמונה בה שלושתנו מצולמים יחדיו, אבל הנהגים הלונדונים די מנומסים, וכבר מודעים לפקקים שנוצרים ב"אבי רוד" בגלל אנשים כמונו שעוצרים את התנועה רק כדי להצטלם כמו ארבעת המופלאים".


כמו ארבעת המופלאים: אבי, רואי, ומני פרסול (צילום: רואי פרסול)

 

הנצחה למען הדורות הבאים

מני קצת הצטער שלא הגיע עם עוד שלושה אנשים כדי לבצע שיחזור מושלם, ומציין כי יש תיירים שמגיעים לבושים כמו חברי הלהקה בצילום המקורי. "גם כך, אני שמח שהנצחנו את עצמנו למען הדורות הבאים. כל העניין הזה סימל רבות עבור אבא שלי, מעריץ ותיק של ה'ביטלס' שחי ונשם אותם עוד בימי עלומיו".

 

אילן דיבון נסע לאחרונה לטיול משפחתי בבירת הממלכה, לרגל בת המצווה של בתו, גיא. החגיגה היתה כפולה, שכן ביום שבו צולמה התמונה חגגה אשתו רונית את יום ההולדת שלה – והיא גם זו שצילמה את התמונה למזכרת. "היה קשה להצטלם, היות ונאלצנו להמתין שהכביש יהיה ריק. מזל שבאנו בשעה מוקדמת והתנועה היתה דלילה".


משפחת דיבון חוגגת על המעבר (צילום: רונית דיבון)

 

זהירות, נימוס בריטי מתעתע

מסתבר שהנימוס הבריטי קצת הפכפך כאשר זה נוגע לאפשרות להנציח את הרגעים למזכרת. "במספר מקרים היו הנהגים סבלנים ואיפשרו לנו לצעוד על המעבר חצייה ולהצטלם, ולעיתים פשוט צפרו וניסו להבהיל אותנו. בסופו של דבר מדובר בחוויה מצחיקה ובמזכרת יפה מלונדון והחיפושיות", כתב אילן.

 

ניר ואורי הירשמן נסעו בקיץ האחרון, והצליחו לעמוד בקור הלונדוני ולצלם מזכרת משלהם. "המקום עצמו נראה כמו כל מעבר חציה, אך הסביבה מקושטת כולה בכתובות גרפיטי", סיפר. 


מעבר חציה רגיל - או שלא. ניר ואורי הירשמן (צילום: אליזבת גלשין)

 

ניר סיפר עוד כי הוא ואורי ניסו להיכנס לאולפנים המפורסמים, ושם כבר נתקלו במציאות אחרת: "ניסיתי את מזלי אך התשובה, באנגלית קרירה משהו היתה 'עוף מכאן, אתה לא הראשון שמנסה להיכנס'". את חוויית הצילום גם הוא מסכם כמאוד מרגשת.

 

יצוין כי תיירים רבים הפוקדים את המקום אינם מודעים לכך שמעבר החציה המקורי שעליו צולמו הארבעה ב-1969 הועתק ממקומו כמה מטרים הצידה לפני כ-30 שנה, בשל שינויים בהסדרי התנועה ברחוב. כעת, בשל מעמדו החדש של המקום, לא יהיה ניתן לערוך בו שינויים בעתיד, מבלי שיילקחו בחשבון חשיבותו ההיסטורית ומצבו הפיזי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מני פרסול משחזר היסטוריה
צילום: רואי פרסול
לא תיירים מישראל. המקור
מומלצים