שתף קטע נבחר
 

תביעה: "פוטרתי כשנודע שאני בטיפולי פוריות"

עובדת מיחשוב שהועסקה באסם על ידי חברת כוח אדם ופוטרה - תובעת 161 אלף שקל משתי החברות. העובדת: "מהרגע שנודע למעסיק על הטיפולים חלה תפנית קיצונית ביחס אלי והוחלט להיפטר ממני"

חברת אסם וחברת כוח האדם ריאליטי פיטרו עובדת בגלל שהיא עוברת טיפולי פוריות. כך טוענת העובדת בעתירה שהגישה נגד שתי החברות בבית הדין האיזורי לעבודה בתל-אביב באמצעות עורכי הדין חן וליאת שטיין. התובעת עבדה במשך כחצי שנה כתומכת טכנית במערכת המיחשוב של אסם, באמצעות ריאליטי.

 

 

"העובדת גוייסה לאסם ועזבה משרה בטוחה שהועסקה בה ברשות שדות התעופה לאחר חיזורים שנעשו אחריה שבה הובטחו לה תנאי עבודה משופרים וקידום בעתיד", נטען בתביעה, "היא הייתה עובדת טובה ומסורה שתפקדה לשביעות רצונם המלאה של מעסיקיה וקודמה תוך שלושה חודשים לתפקיד ראש צוות". 

 

"ואולם, מיד עם הודעתה למעסיק על היותה בטיפולי פוריות, עקב היעדרות צפויה, היא חדלה להיות העובדת המוערכת וחלה תפנית קיצונית ביחס שקיבלה. הוחלט להיפטר ממנה באופן מיידי, כאילו חלתה בצרעת, ותוך מספר ימים נודע לה כי הוחלט מאחורי גבה שעובדת אחרת תמונה במקומה. למחרת פנה אליה מעסיקה בדברים קשים והודיע לה כי הוא 'מחזיר אותה לריאליטי'. לעובדת לא נמסרה סיבת הפיטורים - דבר שהוא בעצמו פיטורים שלא בתום לב".

 

"הרגשתי נורא"

הפיטורים, טוענת העובדת בתביעה, נעשו בלא אישור של הממונה על עבודת נשים בתמ"ת, כפי שמחייב החוק במקרה של טיפולי פוריות, ולכאורה גם ללא שימוע - ולכן, לטענתה, מדובר בפיטורים לא חוקיים.

 

"הרגשתי נורא", מספרת העובדת, "זאת הייתה סיטואציה מבזה ומכוערת. אף אחד לא דיבר אתי, פשוט העיפו אותי. לא נתנו לי אפילו זמן לאסוף את החפצים שלי, וגם לא הסבירו לי מה עשיתי כל כך רע שפתאום מגיע לי יחס כזה".

 

"מחקו את החומר האישי מהמייל של העובדת"

"עוד באותו יום שלח המעסיק את מחלקת הביטחון אל העובדת כדי לאסוף לה את המחשב, הטלפון וכרטיס העובד", נטען בתביעה, "חפציה האישיים פוזרו במשרד, חשופים לכל מאן דהוא, וחומר אישי שלה נמחק מהמחשב ומתיבת הדואר האלקטרוני שלה. לא התאפשר לה אף להיפרד באופן מכובד מחבריה לעבודה., כאילו הייתה פושעת מסוכנת". 

 

"העובדת פנתה לחברת ריאליטי כדי לבקש מקום עבודה חלופי, אך החברה מסרה לה שאין מקום כזה. העובדת התעקשה שאסור לפטר אותה בגלל שהיא בטיפולי פוריות, והחברה נאלצה, בלית ברירה, לשלוח אותה לראיון במשרה שאינה מתאימה כלל וכלל לתפקידה הקודם ולהכשרתה, ואף נופלת בתנאי העסקתה. היא נשלחה לראיון עבודה וכצפוי, לא צלחה אותו. מאז לא זכתה לשמוע דבר מחברת ריאליטי, למעט תכתובות לא רציניות בדבר משרות אפשריות בעתיד".

 

העובדת פנתה להסתדרות (המייצגת את עובדי אסם) ונציג ההסתדרות, אבי גרזי, שלח מכתב לחברת ריאליטי ולאסם שבה מחה על הפיטורים ודרש להשיבה לעבודתה. ריאליטי גלגלה את האחריות על אסם, וכתבה לעובדת כי המכתב ששלחה הוא "הטרדה". מאסם חזרו אל העובדת, לטענתה, רק אחרי שלושה חודשים - וגלגלו את האחריות על ריאליטי.

 

"כך פוטרה העובדת בדרך לא ראוייה, בשל טיפולי הפוריות, בחוסר תום לב משווה וללא כל הכנה והתרעה", נכתב בתביעה, "מדובר באפליה, בעבירה על דיני העבודה, על חוק עבודת נשים, על עיקרון שוויון ההזדמנויות, ובגרימת עוגמת נפש, השפלה ונזק כספי לעובדת". 

 

עורכת הדין שטיין מבקשת מבית המשפט להורות לשתי החברות לשלם לעובדת שכר עבודה בגובה 53 אלף שקל (כולל ריבית והצמדה), מתוך הנחה שהחברות היו אמורות להמשיך להעסיק אותה כאילו לא פוטרה; תשלום הודעה מוקדמת בגובה שכרה, 7,100 שקל, לא כולל ריבית והצמדה; תשלום של 2,130 שקל על הפרשות שהיו אמורות להתבצע באותה תקופה לפנסיה ולתגמולים, לא כולל ריבית והצמדה; פיצויי פיטורים בגובה 7,100 שקל, על סמך הנחה שאלמלא פוטרה, הייתה העובדת צוברת ותק שיזכה אותה בפיצויי פיטורים; דמי הבראה בגובה 1,755 שקל וכן פיצויים בגובה 70 אלף שקל.

 

בסך הכל, מבקשת העובדת 161 אלף שקל וכן שכר טירחה. 

 

מאסם נמסר בתגובה: "האישה האמורה לא היתה עובדת של אסם ומשכך גם לא פוטרה על ידה. היא הוצבה באסם מטעם חברת שירותי המיחשוב ריאליטי, ומשסיימה את תפקידיה חזרה להצבה מחודשת על ידי המעסיק שלה - ריאליטי".

 

עד כה לא התקבלה תגובת חברת ריאליטי. 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המרכז לפוריות
צילום אילוסטרציה
צילום: המרכז לפוריות
מומלצים