ארגנטינה: חתונות גייז הפכו לתעשייה משגשגת
"גרדיאן" מדווח על התעשייה שקרמה עור וגידים מאז שאושרו נישואים חד-מיניים במדינה. מאות זוגות כבר התחתנו וחברות המתמחות בתחום מוצפות בפניות: "אנחנו עובדים ללא הפסקה"
לפני חמישה חודשים הצטרפה ארגנטינה למועדון המצומצם של מדינות המתירות נישואים חד-מיניים וכן הפכה למדינה הראשונה העושה כן באמריקה הלטינית. העיתון "גרדיאן" דיווח היום (א') כי יזמים כבר זיהו את ההזדמנות והחלו ליצור תעשיית חתונות גייז מצליחה במיוחד.
ב-15 ביולי אישר הסנאט בבואנוס איירס הצעת חוק היסטורית, המתירה לבני זוג מאותו המין להינשא. כמו כן, נקבע שזוגות חד-מיניים יהיו זכאים לאותן זכויות כמו חבריהם ההטרוסקסואלים בכל הקשור לאימוץ ילדים, שירותי רווחה ועוד. מאז נערכו בארגנטינה כבר מאות חתונות - וההערכה היא שזו רק ההתחלה.
ה"גרדיאן" הביא את סיפורו של ארטורו לודטי שחלם במשך 25 שנים לערוך טקס נישואים חוקי עם בן זוגו. "מעולם לא האמנתי שאראה את היום שבו אוכל להפוך את מרקוס שלי לבעלי", אמר לודטי לעיתון הבריטי. הוא הצהיר שחתונתו הקרבה תהיה "המסיבה הנפלאה" בתולדות בואנוס איירס. "אני רוצה שזה יהיה כמו קרנבל, שזו תהיה חגיגת ענק של אהבתנו, של נישואינו ושל כל השנים שבמהלכן נאבקנו למען הזכות הזו".
לסביות חוגגות את אישור הנישואים החד-מיניים (צילום ארכיון: AP)
חברת "גיי פלנרז" הוקמה בשנה שעבה בארגנטינה מתוך הערכה שעיגון נישואי גייז בחוק הוא רק עניין של זמן. מאז כניסת החוק החדש לתוקף היא כבר ערכה 25 חתונות וכן הוסיפה עשרות לקוחות נרגשים לרשימת ההמתנה. "אנחנו עובדים ללא הפסקה מאז יולי, ואנחנו עדיין מקבלים לפחות שתיים-שלוש שיחות ביום", אמרה מייסדת החברה, ונסה מריני, ל"גרדיאן".
"לא מספיק להוסיף נוצות ורודות"
לצד חברות המתכננות חתונות, מאות בעלי עסקים מתחומים מגוונים, כמו ספרים ומעצבים, החלו לנצל את הקהל החדש והססגוני שהצטרף לשוק. מריני הוסיפה כי ספקים שונים פונים אליה בבקשה שיעבירו את פרטיהם ללקוחותיה. "יש מקומות שמתקשרים אלינו וממש מתחננים שנביא את הלקוחות הגייז שלנו
אליהם. אנשים הבינו לפתע שהקהילה הגאה מממשת את זכותה להינשא ושזוגות רבים מוכנה להשקיע כסף רב באירוע".
ואכן, לפי נתונים שפורסמו ב"גרדיאן", נראה שמדובר בעסק רווחי מאוד. לפי אומדנים בתעשיית החתונות בארגנטינה, זוגות גייז נוטים להשקיע 30 אחוזים יותר כסף מזוגות סטרייטים. "אבל יש עדיין הרבה סטריאוטיפים", הוסיפה מריני. "חברות המתמחות בחתונות חושבות שהן יכולות להציע את אותו הטקס ורק להוסיף נוצות ורודות - אבל זה לא עובד כך.
"אנחנו חלק מהקהילה אז אנחנו יודעים מה אנשים רוצים", הסבירה מריני לעיתון. "הם רוצים שילוב של מסיבה מהנה ביחד עם טקס בעל משמעות אישית לבני הזוג, שבו יוכלו להצהיר על מחויבותם ועל אהבתם זה לזה".
מאמצי הקהילה ההומו-לסבית לזכות בהכרה חוקית לנישואים ברחבי העולם כבר הניבו פירות בעשר מדינות. הולנד היתה הראשונה לאשר נישואי
הומואים ב-2001, ואליה הצטרפו בלגיה, ספרד, נורבגיה, שבדיה, פורטוגל ואיסלנד ביבשת אירופה, וכן דרום אפריקה וקנדה.
שתי מדינות נוספות התירו נישואים חד-מיניים בשטחיהן, אך לא בכל המדינה. בארצות הברית יכולים הומואים להינשא במדינות איווה, קונטיקט, מסצ'וסטס, ורמונט וניו המפשייר וכן בעיר הבירה וושינגטון. מכסיקו עצמה אינה מכירה בנישואים חד-מיניים בכל המדינה, אך בבירה מכסיקו סיטי דווקא אפשר להינשא.