בקרוב בבתי"ח בארץ: קירות נוגדי חיידקים
החברה הבריטית 'ביוקוט' פיתחה טכנולוגיה המדכאת את מנגנון ההתרבות של החיידקים בקירות. "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות" מדווח כי בבי"ח העמק החליטו לאמץ השיטה
החורף אמנם רק החל, אבל לא רחוק היום שבו בתי החולים שלנו יוצפו בחולים. כמו בכל שנה, גם השנה בוודאי נשמע את זעקתם של מנהלי בתי החולים על המחסור במיטות ועל הצפיפות, בעיות המעלות את הסיכון להידבק בזיהומים ובמחלות. זה נכון לא רק בחורף: בתי החולים ידועים כמקור של זיהומים, שהחולים - ואיתם גם הצוות הרפואי - עלולים להידבק בהם מבלי דעת.
איך מתגברים על הבעיה? דוגרים כל הזמן על מציאת דרכים ליצירת סביבה היגיינית ובטוחה יותר. ובתחום הזה יש לנו בשורה: צבעי קיר אנטי-בקטריאליים חדשים, שמתחילים לכסות את קירות בתי החולים בארץ, ולצידם צבעי רצפה אפוקסיים חדשים. ביחד, אלו אמורים לתת הגנה מרבית נגד חיידקים.
עפולה בראש
לפטנט החדש אחראית חברה בריטית בשם .'BioCote' 'ביוקוט' פיתחה טכנולוגיה מיוחדת, המתבססת על יונים של מתכת הכסף בצבעי קיר ובציפוי רצפות ואביזרים. החברה טוענת כי הטכנולוגיה הזו מדכאת את מנגנון ההתרבות של החיידקים, וכי היא היחידה בעולם שהוכיחה את יעילותה בהפחתת זיהום חיידקי בתנאי שטח.
בין השאר, דיווח המגזין הרפואי 'Prevention Journal of Infection' על תוצאות מחקר, אשר בחן את השפעת המוצרים האנטי-בקטריאליים של 'ביוקוט.' במסגרת המחקר, מחלקה אחת רוהטה במוצרים שצופו ב'ביוקוט,' ביניהם וילונות, אריחים, ידיות לדלתות, אוגרי כביסה ומתגי חשמל, ומחלקה שנייה הכילה את האביזרים ללא החומר של 'ביוקוט.' לאחר שנה נמצא שמספר החיידקים היה נמוך ב95.8%- במחלקה שבה היו החומרים של 'ביוקוט,' בהשוואה למחלקה השנייה.
"לאור הממצאים שהועברו אלינו החלטנו ליישם אצלנו את הטכנולוגיה ולצבוע את הקירות במספר מחלקות, שבדיוק עמדו לפני שיפוצים," מספר פרופ' ראול רז, מנהל היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים העמק בעפולה. "בקרוב נצבע מחלקות נוספות, שעומדות גם הן בפני שיפוץ." גם בבתי החולים איכילוב והלל יפה ובבתי החולים בנהריה ובצפת החלו ליישם את השיטה.
פרופ' רז מודה שעדיין מוקדם להגיע למסקנה שאכן הצבעים החדשים מורידים את
רמת הזיהומים, אך לדבריו, הטכנולוגיה החדשה בהחלט מבטיחה.
בחברת 'ביוקוט' מדגישים כי הצבעים האנטי-בקטריאליים, המשווקים בארץ על ידי חברת טמבור, מתאימים לא רק לבתי חולים אלא גם למפעלי מזון, מסעדות, חדרי אוכל, בתי אבות, גני ילדים, וכל מקום הרגיש לזיהומים ולמחלות".הצבעים יעילים כנגד חיידקים מסוכנים כמו MRSA ,E-coli וסלמונלה," מצהיר גידי ילון, מנכ"ל חברת טכנו מאסטר, המייצגת בארץ את 'ביוקוט' הבריטית. "נכון שהמוצר עולה יותר מצבע סופרקריל רגיל, אבל ההשקעה מוכיחה את עצמה לטווח ארוך."