רשימת חיילים באתר המקיף על "שואת עזה"
"האנציקלופדיה האלקטרונית של שואת עזה", נקרא האתר שהשיק מרכז עזתי לרגל שנתיים ל"עופרת יצוקה". נראה ששמות הקצינים והחיילים בו אינם חדשים, אך התיעוד הרב אמור "לחשוף בפני העולם את ערוותה של התעמולה הציונית"
אתגר משפטי חדש לצה"ל? במלאת שנתיים למבצע עופרת יצוקה השיק אמש (יום א') ארגון פלסטיני אתר אינטרנט חדש ומושקע המתעד את "פשעי המלחמה". האתר נושא את השם המתריס "האנציקלופדיה האלקטרונית של שואת עזה".
מקימי האתר אומרים שתכליתו להציג את כל "פשעיו" של צה"ל על פי מספר חתכים: דרגות ושמות של חיילים וקצינים שתועדו ברצועה, תמונות סטילס ווידאו, עדויות מוקלטות וכתובות.
נראה שרשימת השמות באתר אינה כוללת שמות חדשים מעבר לאלו שכבר פורסמו - גם בפורומים ערביים. בראש הרשימה הרמטכ"ל, גבי אשכנזי, את האלופים דן הראל, אליעזר (צ'ייני) מרום, אבי מזרחי, עדן אטיאס, אליעזר שקדי, דובר צה"ל תא"ל אבי בניהו, אריאל קארו ועוד. בסך הכל, מופיעים עשרות קצינים וחיילים עד לדרגת סמל, לצד תפקידיהם.
"להגן על ההיסטוריה מפני זיוף" (צילום מסך)
מי שעומד מאחורי האתר הוא "מוסד 'איבדאע' למחקרים והדרכה", שהוקם ברצועת עזה בינואר 2007. למרות שהוא מנסה להציג עצמו כא-פוליטי וכמכון מחקר מקצועי המנתח מגמות אסטרטגיות, נראה כי אינו יכול באמת לנקוט קו אחר מזה של תנועת חמאס.
יו"ר מועצת המנהלים של המוסד, מוחמד אל-מדהון, אמר אתמול במסיבת עיתונאים כי האתר הוא פרי מאמצים מתמשכים של המוסד, שכללו פעילות בשטח של כ-120 חוקרים לצורך איסוף המידע. כמו כן נעזר המוסד בארגוני זכויות אדם, משרדים ממשלתיים ברצועה ומכונים.
רשימת שמות ותפקידי "פושעי מלחמה"
אל-מדהון סיפר כי הרעיון להקים את האתר עלה "מיד עם התוקפנות הציונית על רצועת עזה". "האנציקלופדיה הזאת פועלת לקחת חלק בכירסום בלגיטימציה של הכיבוש וזאת במסגרת מערכת לבטל את הלגיטימציה המוסרית והאנושית של היישות הזאת", הוא אמר. "האנציקלופדיה הזאת תגן על ההיסטוריה מפני זיוף ותספק מצע של נתונים במסמכים, קול ותמונה. כל זאת יסייע לתמוך בעמידתם האיתנה של בני העם הפלסטיני בעזה".
באתר נכתב כי חלק ממטרותיו הן "לחשוף בפני העולם את ערוותה של התעמולה הציונית שאומרת כי חיילי הכיבוש פגעו באנשי ההתנגדות" וכן "למסמך ולהעניק מידע לחוקרים".
כמו כן הוא כולל תמונות סטילס ווידאו קשות לצפיה של ההרוגים והפצועים וכן עדויות של עדי ראיה, סרטי תקיפות צה"ל וכן סרט המתעד שימוש בזרחן. רשימות נוספות הן של שמות ההרוגים ברצועת עזה, של הפצועים ואף של המסגדים שנפגעו במהלך המבצע.
גם אם הפרטים אינם מדויקים ואולי מסולפים, קשה להתעלם מההשקעה החריגה באתר וזמינות המידע הרב - גם לעומת היעדר שטף מידע אלטרנטיבי בצד הישראלי בשפה הערבית ובשפות אחרות.
Read this article in English