הקארי של היפנים
הבריטים הביאו את הקארי ההודי ליפנים - שאימצו אותו באהבה. מהשידוך הזה נולד הקארה רייסו - תבשיל ירקות ובשר בתיבול פיקנטי שאוכלים עם אורז לבן. בועז צאירי מלמד את דנה אלמוסני איך מכינים אותו בבית
קארי רייס (קָארֶה רָייסוּ)
המרכיבים:
1 חציל גדול, חתוך לריבועים בגודל 2 ס"מ
שמן לטיגון
2 כפות רוטב סויה
500 גרם בשר טחון טרי
4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות, מבושלים
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות, מבושלים
2 בצלים גדולים מקולפים וחתוכים לרבעים, מאודים או מבושלים
בצל ירוק לפי הטעם
1 חבילה קארי יפני (ניתן להשיג בחנויות של אוכל אסייתי)
אופן ההכנה:
- במחבת או סיר עם מעט שמן, מטגנים את קוביות החציל עד שהן משחימות. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומסירים מהאש.
- בסיר גדול עם 2 כפות שמן מטגנים את הבשר הטחון על אש בינונית. בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר כדי שלא יהיו גושים. מכסים ומבשלים כחמש דקות.
- מוסיפים גזר, תפוחי אדמה ובצל ומערבבים היטב. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומוסיפים מים רותחים כמעט עד כדי כיסוי.
- שוברים את הקארי היפני לקוביות ומפזרים בסיר. מכסים ונותנים להתבשל כמה דקות, עד שהקארי מתמוסס במים.
- מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות.
- מגישים חם על אורז לבן, מאודה או מבושל, עם בצל ירוק מעל.
- לכתבה הקודמת: סושי סנדוויץ'
- בועז צאירי הוא השף והבעלים של מסעדות "סאקורה" בתל אביב ובירושלים
- דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA
- בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
מהודו ועד כוש. קארי
צילום: mct
מומלצים