סלט של אביב
לכבוד האביב שהגיע עם הפריחה ומזג האוויר הנעים, החליטה דנה אלמוסני לחבור לבועז צאירי ויחד הכינו סלט יפני ששמו הרוּסֵמַה, בעברית זה גשם אביבי
סלט הרוּסֵמַה
המרכיבים:
1 חבילת אטריות שעועית
4 גזרים, מקולפים ומגורדים גס בפומפייה
3 מלפפונים, חתוכים לרצועות דקות
4 כפות סוכר
4 כפות חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה טבעי
2 כפות שמן שומשום
3 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת, על אש נמוכה, את החומץ והסוכר עד שהסוכר נמס. מצננים היטב לפני הכנת הסלט.
- מכניסים את איטריות השעועית לקערה ושופכים מעליהן קומקום מים רותחים. משרים את האטריות כ-5 דקות.
- מסננים את המים הרותחים ומשרים את האיטריות למשך מספר דקות במי קרח. מסננים שוב.
- חותכים את האיטריות עם סכין לאורך של מספר ס"מ בודדים.
- מוסיים את הירקות ומערבבים.
- מוסיפים את שאר הרטבים, כשבכל פעם רוטב אחד בלבד.
- מגישים קר.
- אפשר להוסיף לסלט טופו שהקפצנו במחבת.
- בועז צאירי, המשתתף בהכנת הסושי סנדוויץ' בוידאו, הוא השף של מסעדות "סאקורה" בתל אביב ובירושלים
- דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA
- בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
צילום: אסף אמברם
מומלצים